Naar inhoud

Mol Kiest Kunst

Cultuurcentrum ’t Getouw, het Jakob Smitsmuseum, ’t Kristallijn, de Academie voor Beeldende Kunsten en M.art slaan de handen in elkaar voor de organisatie van een gezamenlijke tentoonstelling: Mol Kiest Kunst. Op verschillende locaties in onze gemeente kan je kunstwerken ontdekken van Belgische kunstenaars uit de collecties van het M HKA, de Provincie Antwerpen, Kamer en Senaat, het Frans Masereelcentrum, de Phoebus Foundation en het Jakob Smitsmuseum. In totaal worden 90 kunstwerken getoond van voornamelijk Belgische kunstenaars uit de 20ste en 21ste eeuw. Onder hen klinkende namen als Fred Bervoets, Luc Tuymans, Wim Delvoye, Narcisse Tordoir, Raoul De Keyser, Tinka Pittoors en vele anderen. 

Het bijzondere aan de tentoonstelling is dat de werken werden geselecteerd door een groep van ongeveer 25 volwassenen en 15 kinderen. Zij volgden vooraf een reeks workshops over het kijken naar en interpreteren van kunst. Zo wordt Mol Kiest Kunst een tentoonstelling voor en door Mollenaren.

Locaties
Exporuimte Cultuurcentrum ’t Getouw, Molenhoekstraat 2
Exporuimte Academie voor Beeldende Kunsten, Markt 24
Sint-Willibrorduskapel, Ezaart z/n
Jakob Smitsmuseum, Sluis 155a
’t Kristallijn, Blauwe Keidreef 3 

Daarnaast staan ook de deuren van Station M. (Voogdijstraat 9) open tijdens de tentoonstelling. Station M. wordt de denk- en doetank van Mol Kiest Kunst. Je kan hier terecht voor verschillende opdrachten rond de tentoonstelling of om even te reflecteren over wat je net gezien hebt.


Rondleidingen
Wil je graag een woordje uitleg bij de kunstwerken? Dan kan je deelnemen aan een rondleiding met gids. Deelnemen aan de rondleiding kost 3 euro per persoon per locatie. Je kan je inschrijven door te klikken op de locatie van je keuze:

  • Zondag 30 september: Getouw (13 uur) reserveer en ‘t Kristallijn (15 uur) reserveer
  • Zondag 7 oktober: Sint-Willibrorduskapel Ezaart (13 uur) reserveer
  • Zondag 14 oktober: Jakob Smitsmuseum (13 uur) reserveer en Academie voor Beeldende Kunsten (15 uur) reserveer

Ook voor scholen en groepen zijn er rondleidingen mogelijk. Neem hiervoor contact op met het cultuurcentrum.

Gezinsparcours
Bij de tentoonstelling ontwikkelden we een leuk opdrachtenparcours voor kinderen. Op elke locatie vind je enkele steekkaarten met opdrachten bij de tentoongestelde werken. Je kaarten kan je verzamelen in de Expobox die je verder kan pimpen tot een eigen kunstwerk. 


Fietsroute
Onze dienst toerisme werkte een mooie fietsroute uit langs de verschillende tentoonstellingslocaties. Je vindt de route terug op onze website en in de Mol Kiest Kunst flyer.

Openingsuren
De tentoonstelling is op alle locaties te bezoeken op zaterdag en zondag tussen 13 en 17 uur, en dit nog tot en met zondag 28 oktober.
In het Jakob Smitsmuseum kan je terecht tijdens de normale openingsuren.

Downloads