Trouwuitnodigingen maken doe je wellicht maar 1 keer in je leven. Daarom moeten ze er ook perfect uitzien. Wil je achteraf geen spijt hebben van jouw huwelijkskaarten? Pas dan deze tips toe!

Tip 1: Kies de ideale papiersoort

De papiersoort die je kiest, kan je trouwuitnodigingen maken of kraken. Zo kan een mooi ontwerp in een oogopslag tenietgedaan worden door inferieur papier. Ga hiervoor dan ook niet over 1 nacht ijs. Vraag eventueel verschillende, gangbare papiersoorten op bij de drukker alvorens je beslist. Hecht je belang aan duurzaamheid? Kies dan voor FSC gecertificeerd papier. Wil je je kaart een speciale uitstraling geven? Neem dan de populaire goudfolie, voor een luxueuze touch. Of liever zijdeglans, natuurkarton, mat papier of spotvernis? Je kan het zo gek niet bedenken!

huwelijksuitnodiging

Tip 4: Kies voor een fotokaart

Je huwelijksuitnodiging is sowieso persoonlijk, los van het gekozen thema of de tekst die erop staat. Maar wil je je kaarten toch die extra persoonlijke touch geven? Kies dan voor een fotokaart. Meer gepersonaliseerd kan het niet worden, toch? Je genodigden zullen een leuk kiekje van jullie bovendien zeker weten te waarderen.

Tip 5: Ga voor het gepaste formaat

Net zoals de juiste papiersoort je uitnodiging een touch-up kan geven, zo ook het formaat. Zo kan je kiezen voor een eenvoudige enkele kaart met voor- en achterzijde. Of een dubbele kaart, met voor-, binnen- en achterkant. Kies je voor een drieluik? Of een liggend, staand, vierkant of rechthoekig formaat? Klein of net supergroot? De mogelijkheden om jouw trouwkaarten uniek te maken zijn eindeloos.

papier

Tip 2: Bedenk een passende tekst

Op een huwelijksuitnodiging mag geen praktische info zoals de datum en het tijdstip ontbreken. Maar naast de gebruikelijke formaliteiten, is het ook fijn een persoonlijk of inspirerend tekstje te voorzien op de kaart. Zo worden je kaarten echt onvergetelijk!

Tip 3: Ga op zoek naar een leuk thema

Een speciale dag vraagt om een speciaal thema. Of net niet. Hou je het liever klassiek? Of mag het romantisch zijn? Fan van hippe, botanische thema’s? Jullie bepalen. Trek het thema van je huwelijksfeest door in al je communicatie, zoals de uitnodigingen, de save the date kaartjes, bedankkaartjes, menukaarten, naamkaartjes en welkomstbord.

fotokaart

Tip 6: Gebruik verschillende lettertypes

Ook het lettertype doet ertoe! Kies 1 of verschillende lettertypes – opgelet: less is vaak more – en gebruik dit zowel op de voor- als de achterkant van je trouwuitnodigingen. Zo wordt het een mooi en uniform geheel!