Jij en je partner beschikken allebei over een vast contract, hebben een mooi huis gekocht en pasgeleden zijn jullie getrouwd. Het krijgen van een baby is daardoor een logische vervolgstap. In de schoolbanken heb je heus opgelet als het over de bloemetjes en de bijtjes ging, maar wat waren de  zwangerschapssymptomen ook alweer? In dit blog zetten we een aantal van deze typische zwangerschapssymptomen op een rijtje, zodat je je goed kan voorbereiden als het moment daar is. 

Ongesteldheid

Nadat een bevruchte eicel zich genesteld heeft in het baarmoederslijmvlies, gebeurt er heel veel in het vrouwelijke lichaam. Eén van de eerste tekenen die het vrouwelijk lichaam op zo’n moment afgeeft, is het stoppen van de ongesteldheid. Dit komt omdat het slijmvlies vastgehouden wordt, zodat de baby kan groeien.

Misselijkheid

Je bent zo nuchter als maar kan, maar toch heb je het gevoel dat je avondmaal er op ieder moment uit kan komen. Juist, je wordt misselijk! Ook misselijkheid is één van de factoren waarmee je te maken krijgt als vrouw. En dat kan knap vervelend zijn, want het komt altijd op de momenten dat het niet goed uitkomt. 

Gevoelige borsten

Een ander zwangerschapssymptoom waarmee je te maken kan krijgen als vrouw, zijn gevoelige borsten. Vaak merken vrouwen dit op tijdens het douchen of als er gemeenschap plaatsvindt. Vrouwen kiezen er thuis sneller voor om hun bh uit te trekken en te kiezen voor makkelijk zittende kleding. 

Buikpijn

Zwangerschap kan iets heel moois zijn, maar het kan gepaard gaan met een boel pijn. Buikpijn is daar een voorbeeld van. De krampen lijken soms met z’n allen tegelijk te komen. Een erg onbehaaglijk gevoel, maar gek genoeg is het wel een goed teken. De baarmoeder groeit nu eenmaal en het lichaam uit dat af en toe op deze manier.

Frequentere wc-bezoekjes

De rij bij het vrouwentoilet is standaard langer, omdat vrouwen een kleinere blaas hebben dan mannen. Zou de rij alleen uit zwangere vrouwen bestaan, dan zou deze nog een stuk langer zijn. Zwangere vrouwen moeten vaker naar de wc, omdat de blaas minder ruimte krijgt dan in een normale toestand.

Alles voor je zwangerschap

Ben je op zoek naar hulpmiddelen voor tijdens je zwangerschap? Bezoek dan eens de website van Pazzox. Pazzox is de apotheek van het internet waar je niet alleen geneesmiddelen of verzorgingsproducten kan kopen, maar ook vitamines, supplementen, EHBO spullen of zwangerschapsspullen.