De gamingindustrie blijft groeien en elk jaar worden er nieuwe games uitgebracht. Of je nu een fan bent van RPG’s, actiespellen, simulatiegames of puzzelspellen, er is voor elk wat wils. In dit artikel bespreken we enkele van de nieuwste spellen die onlangs zijn uitgebracht en die het waard zijn om te spelen in 2023.

 

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West is een action-RPG die op 18 februari 2023 is uitgebracht voor PlayStation 5. Het spel is het vervolg op Horizon Zero Dawn en speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waar de hoofdpersoon Aloy op zoek gaat naar antwoorden over een mysterieuze plaag die de wereld teistert. Het spel bevat prachtige graphics, een interessant verhaal en intense gevechten. Het is een must-play voor fans van de serie en voor iedereen die van actie en avontuur houdt.

 

Elden Ring

Elden Ring is een action-RPG die op 25 maart 2023 is uitgebracht voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One en PC. Het spel is ontwikkeld door FromSoftware, de studio achter Dark Souls en Bloodborne, en geschreven door George R. R. Martin, de auteur van de Game of Thrones-boeken. Het spel speelt zich af in een fantasiewereld waar de speler op zoek gaat naar de Elden Ring, een machtig artefact dat de wereld kan redden. Het spel bevat intense gevechten, uitdagende vijanden en een diepgaand verhaal. Het is een must-play voor fans van de Soulsborne-serie en voor iedereen die van uitdagende games houdt.

 

Forza Horizon 5

Forza Horizon 5 is een racegame die op 8 november 2023 is uitgebracht voor Xbox Series X/S en PC. Het spel speelt zich af in Mexico en biedt spelers de mogelijkheid om te racen in een prachtige open wereld. Het spel bevat honderden auto’s om uit te kiezen, verschillende races en uitdagingen om te voltooien en een indrukwekkende weergave van de Mexicaanse cultuur en landschappen. Het is een must-play voor fans van racegames en voor iedereen die van avontuur houdt.

 

Starfield

Starfield is een sciencefiction-RPG die op 13 november 2023 is uitgebracht voor Xbox Series X/S en PC. Het spel is ontwikkeld door Bethesda Game Studios, de studio achter de Fallout- en The Elder Scrolls-serie, en speelt zich af in de ruimte. Het spel biedt spelers de mogelijkheid om te verkennen, te vechten en te handelen in een enorme open wereld. Het is een must-play voor fans van de studio en voor iedereen die van sci-fi en RPG’s houdt.

 

God of War Ragnarok

God of War Ragnarok is een action-adventure game die op 26 september 2023 is uitgebracht voor PlayStation 5. Het is het vervolg op het populaire God of War-spel uit 2018 en speelt zich af in de Noorse mythologie. Spelers nemen opnieuw de controle over Kratos, die nu de strijd aangaat met de goden van Asgard en probeert om de voorspelde Ragnarok te voorkomen. Het spel belooft opnieuw een episch avontuur te worden met intense gevechten en een indrukwekkend verhaal.

 

Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy is een action-RPG die op 14 februari 2023 is uitgebracht voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One en PC. Het spel speelt zich af in de wereld van Harry Potter en geeft spelers de mogelijkheid om hun eigen tovenaar te creëren en naar Hogwarts te gaan om toverspreuken te leren en geheimen te ontdekken. Het spel belooft een enorme open wereld te bieden, waar spelers verschillende magische wezens kunnen tegenkomen en talloze geheimen kunnen ontdekken.

 

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 is een action-adventure game die op 3 december 2023 is uitgebracht voor Nintendo Switch. Het spel is het vervolg op het veelgeprezen Breath of the Wild-spel uit 2017 en belooft opnieuw een episch avontuur te worden met Link in de hoofdrol. Het spel speelt zich af in dezelfde open wereld als zijn voorganger, maar bevat nieuwe mechanics, vijanden en uitdagingen. Het spel belooft ook om dieper in het verhaal van Hyrule en de personages te duiken.

 

Suicide Squad: Kill the Justice League

Suicide Squad: Kill the Justice League is een action-adventure game die op 26 november 2023 is uitgebracht voor PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC. Het spel geeft spelers de controle over vier leden van de Suicide Squad, die zijn opgedragen om de Justice League te doden, die onder controle zijn van Brainiac. Het spel bevat co-op multiplayer voor vier spelers en biedt verschillende personages om te spelen, elk met hun eigen vaardigheden en persoonlijkheid.

 

 

2023 lijkt een geweldig jaar te worden voor gamers, met een breed scala aan spellen die beschikbaar zijn op verschillende platforms. God of War Ragnarok, Hogwarts Legacy, The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 en Suicide Squad: Kill the Justice League zijn slechts enkele van de spellen die het spelen waard zijn. Of je nu een fan bent van actie, avontuur, RPG’s of andere genres, er is voor elk wat wils. Dus ga erop uit en ontdek de beste games van 2023!

 

Bronnen:

https://www.yumler.nl/

https://modelme3d.nl/