In België zijn er verschillende nieuwsplatformen die dagelijks nieuws brengen over verschillende onderwerpen, zowel nationaal als internationaal. Deze nieuwsplatformen zijn er in verschillende vormen, zoals gedrukte kranten, online nieuwswebsites en televisienieuwsprogramma’s. In dit artikel zullen we een overzicht geven van de belangrijkste nieuwsplatformen in België en hun kenmerken.

 

De Standaard

De Standaard is een van de grootste en oudste dagbladen in België. Het werd opgericht in 1918 en heeft een dagelijkse oplage van meer dan 90.000 exemplaren. De krant is gericht op een breed publiek en brengt nieuws over politiek, economie, cultuur en sport. De online versie van De Standaard is ook een belangrijke bron van nieuws voor veel Belgen.

 

Het Laatste Nieuws

Het Laatste Nieuws is de grootste krant van België en heeft een dagelijkse oplage van meer dan 300.000 exemplaren. De krant richt zich voornamelijk op nieuws over politiek, misdaad en sport, en brengt ook entertainment- en lifestyle-nieuws. Het Laatste Nieuws heeft ook een online versie en een mobiele app.

 

De Morgen

De Morgen is een Vlaamse krant die werd opgericht in 1978. Het heeft een dagelijkse oplage van ongeveer 50.000 exemplaren en richt zich op nieuws over politiek, economie, cultuur en sport. De krant heeft een online versie en een mobiele app die steeds meer populair wordt onder jongere lezers.

 

VRT NWS

VRT NWS is het nieuwsplatform van de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT). Het brengt nieuws over zowel nationale als internationale gebeurtenissen en richt zich op politiek, economie, cultuur, wetenschap en sport. VRT NWS heeft een website en een mobiele app en is ook actief op sociale media.

 

RTBF Info

RTBF Info is het nieuwsplatform van de Franstalige openbare omroep in België. Het brengt nieuws over zowel nationale als internationale gebeurtenissen en richt zich op politiek, economie, cultuur, wetenschap en sport. RTBF Info heeft een website en een mobiele app en is ook actief op sociale media.

 

Knack

Knack is een Belgisch tijdschrift dat zich richt op politiek, economie, cultuur en wetenschap. Het werd opgericht in 1971 en heeft een wekelijkse oplage van ongeveer 80.000 exemplaren. Knack heeft ook een online versie en een mobiele app.

 

Le Soir

Le Soir is een Franstalige krant in België met een dagelijkse oplage van ongeveer 35.000 exemplaren. Het brengt nieuws over politiek, economie, cultuur en sport en heeft ook aandacht voor internationaal nieuws.

 

Het Nieuwsblad

Het Nieuwsblad is een Vlaamse krant die in 1929 werd opgericht en een dagelijkse oplage heeft van meer dan 200.000 exemplaren. Het brengt nieuws over politiek, economie, cultuur, sport en entertainment en heeft ook een online versie en een mobiele app.

 

Gazet van Antwerpen

Gazet van Antwerpen is een regionale krant die voornamelijk gericht is op nieuws uit de provincie Antwerpen, maar brengt ook nationaal en internationaal nieuws. De krant heeft een dagelijkse oplage van meer dan 100.000 exemplaren en heeft ook een online versie en een mobiele app.

 

De Tijd

De Tijd is een Vlaamse krant die gericht is op economisch nieuws en wordt beschouwd als de belangrijkste bron van financieel-economisch nieuws in België. De krant heeft een dagelijkse oplage van ongeveer 40.000 exemplaren en heeft ook een online versie en een mobiele app.

 

Bruzz

Bruzz is een Brusselse mediaorganisatie die zich richt op nieuws over de stad Brussel en de regio. Het brengt nieuws over politiek, cultuur, sport en lifestyle en heeft ook aandacht voor diversiteit en inclusiviteit. Bruzz heeft een website, een wekelijkse krant en een televisie- en radiokanaal.

 

BX1

BX1 is een Franstalige mediaorganisatie die zich richt op nieuws over de stad Brussel en de regio. Het brengt nieuws over politiek, cultuur, sport en lifestyle en heeft ook aandacht voor diversiteit en inclusiviteit. BX1 heeft een website, een televisiekanaal en een radiokanaal.

 

Metro

Metro is een gratis krant die in verschillende steden in België wordt verspreid. De krant richt zich op nieuws over politiek, economie, cultuur en sport en heeft ook aandacht voor entertainment en lifestyle. Metro heeft ook een online versie en een mobiele app.

 

Er zijn veel verschillende nieuwsplatformen in België die elk een eigen focus hebben en verschillende doelgroepen aanspreken. Of je nu op zoek bent naar politiek nieuws, economisch nieuws, cultuur, sport, entertainment of regionaal nieuws, er is altijd wel een nieuwsbron te vinden die aan jouw wensen voldoet. Met de opkomst van online nieuwsplatformen en mobiele apps is nieuws altijd en overal beschikbaar en gemakkelijk toegankelijk.

 

Bronnen:

https://www.scwolvertem.be/

https://beardforbelgium.be/