Wordt het Cultuurcentrum Mol, CUMO of 24CC?

Cultuurcentrum Mol, CUMO of 24CC werden door een jury als drie kanshebbers geselecteerd uit maar liefst 142 inzendingen voor de nieuwe naam van het cultuurcentrum. Welke naam het uiteindelijk wordt, hangt van jou af. Stem tot en met 5 december op jouw favoriet!

Aan de hand van enkele duidelijke criteria boog een vakkundige jury zich over de 142 inzendingen om uiteindelijk drie attractieve nieuwe mogelijke namen over te houden:

 • Cultuurcentrum Mol: Is duidelijk, onderscheidend, overkoepelend en behoeft geen verdere uitleg. De jury beschouwt cc Mol en Cultuurcentrum Mol als één voorstel. Je kan beide gebruiken, afhankelijk van de context, bijvoorbeeld in de grafische verwerking zoals een logo kan het kort, op andere plaatsen lang.
 • CUMO: is een krachtige naam, die verder uitgewerkt kan worden in een strak logo, ligt goed in de mond en heeft daarom veel potentieel. Kan beschouwd worden als een pittige afkorting van Cultuurcentrum Mol. De jury adviseert om ‘Cultuurcentrum Mol’ hierbij als baseline te gebruiken in bepaalde toepassingen (bv. logo) om duidelijk te maken waarnaar de naam verwijst.
 • 24CC: Deze naam is grafisch duidelijk en verwijst naar de regio van Kempense gemeenten waarop het Mols cultuurcentrum zich focust. 90% van de bezoekers komt immers uit een gemeente waarvan de postcode begint met 24. Deze regio omvat naast Mol ook Balen, Dessel, Retie en Meerhout. Ook hier adviseert de jury om ‘Cultuurcentrum Mol’ als baseline te vermelden in bepaalde toepassingen (bv. logo) zodat het duidelijk is dat de naam naar een cultuurcentrum verwijst.

Hoe stemmen?

Stemmen kan op twee manieren:

 • Online via dit formulier.
 • Via een van onze stembussen die je vindt op volgende locaties:
  • Wachtruimte aan de infobalie in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2
  • Balie Ten Hove, Jakob Smitslaan 28 
  • Schouwburg Rex, Smallestraat 2
  • Bibliotheek, Molenhoekstraat 2

Op 5 december sluiten we de stemronde en leggen we – na telling van alle stemmen – het resultaat voor aan de gemeenteraad. Die bekrachtigt daarna de nieuwe naam voor het cultuurcentrum.

Waarom een nieuwe naam

Cultuurcentrum ’t Getouw ondervond de laatste 10 jaar meer en meer last van spraakverwarring tussen de oorspronkelijke locatie van hun infrastructuur en de latere toevoeging van Schouwburg Rex en RElaX als hoofdlocaties en die van het dagcursussenaanbod Pionier in de Academie voor Muziek en Woord. De verwarring bleek ook groot bij de bezoekers van het administratief centrum met dezelfde naam. Met een nieuwe naam hoopt het gemeentebestuur deze onduidelijkheid grotendeels uit de wereld te helpen.

Naam ’t Getouw verdwijnt niet helemaal

De nieuwe naam moet een overkoepelende naam zijn voor de verschillende locaties en werkingen van het cultuurcentrum. De namen van de locaties of deelwerkingen blijven behouden. 

Cultuurcentrum ’t Getouw is nog steeds bijzonder trots op de naam die verwijst naar de oude weverij van Van Dooren waar het zijn maatschappelijke zetel heeft. Die naam zal dan ook volop blijven voortleven in Zaal ’t Getouw en Exporuimte ’t Getouw, waar laagdrempelige tentoonstellingen plaatsvinden.