Naar inhoud

Livestream: Guido Cuyvers

Ouder worden in Europa

Op 8 februari verwelkomt de seniorenraad Guido Cuyvers voor een lezing “Ouder worden in Europa”. Ondanks kritiek op de Europese Unie (EU), heeft deze een grote invloed op ons dagelijks leven. Voor ouder wordende mensen en voor het ouderenbeleid speelt de EU een belangrijke rol. Tijdens deze lezing kom je meer te weten over het ouderenbeleid, maar eerst krijg je uitleg over hoe de EU werkt. Hij zal kort ingaan op de kritieken, maar dan gaat hij vooral uitvoerig in op de meerwaarde van de EU voor de ouder wordende mens. Zij hebben veel te winnen bij een sterke EU. Er is uiteraard ook voldoende ruimte voor kritische vragen en discussie.

Guido Cuyvers studeerde criminologie, familiale en seksuologische wetenschappen en filosofie aan de KULeuven. Hij doctoreerde in de criminologie met een onderzoek over de secundaire victimisatie van slachtoffers van misdrijven. Hij bracht zijn professioneel leven door in het hoger onderwijs in verschillende functies zoals als docent, onderzoeker en departementshoofd. Psychologie, kwaliteitszorg en gerontologie waren zijn topics. Zijn interesse ligt nu vooral in actuele maatschappelijke thema’s zoals het maatschappelijk engagement van mensen, constructief ouder worden, de problematiek van haat, de moderne slavernij. Daarover publiceerde hij heel wat boeken en artikels en gaf hij lezingen.

Organisatie: Seniorenplus i.s.m. de seniorenraad

Gratis livestream 

De lezing van Guido Cuyvers wordt gratis live gestreamd vanuit Zaal 't Getouw. De link om deze livestream te bekijken, kan je hier op 8 februari vanaf 13u00 vinden. Of, schrijf je in voor deze lezing via 'koop tickets' en ontvang de link van deze livestream één uur voor aanvang van de lezing via mail. 

Pop up Europa

Deze activiteit is onderdeel van Pop up Europa Mol. In februari 2021 staat Mol in het teken van Europa met een tentoonstelling in de bib, culturele activiteiten, acties voor scholen en wedstrijden. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen  in samenwerking met gemeente Mol om Europa dichterbij de burger te brengen.