Naar inhoud
Ik schilder met schilders.jpg

GEANNULEERD: DOCU OP MAANDAG: Ik schilder met schilders

Jacques Servaes, B, 2020, 73’

Galerie De Zwarte Panter bestaat sinds 1968. Ze is daarmee de oudste actieve galerie in de Belgische kunstwereld, een instituut, een unicum. Deze documentaire belicht het levenswerk en levensverhaal van Adriaan Raemdonck, de man die deze Antwerpse galerie oprichtte en nog steeds belichaamt. Via zijn verhaal krijgen we een intieme inkijk in een halve eeuw beeldende kunst en de culturele en maatschappelijke evolutie in Vlaanderen en omstreken. 

Bekenden van de galerie, waaronder Jan Decleir, Tom Barman, Jeroen Olyslaegers, Anne-Mie Van Kerckhoven, Fred Bervoets, Jan Vanriet en Jan Mulder, confronteren Adriaan met zijn geschiedenis, met het heden en met de toekomst van de galerie, haar impact en haar plaats in de (kunst)wereld.

Aansluitend op de documentaire is er een nagesprek met Tom Liekens, die als kunstenaar verbonden is aan galerie De Zwarte Panter én curator is van de tentoonstelling 'MONO. Come up and see my prints!' in het
Jakob Smitsmuseum. In deze expo zie je werk van hedendaagse kunstenaars en tijdgenoten van Smits die elk op hun manier het medium grafiek heruitvinden, zoals o.m. Fred Bervoets, James Ensor en Hadassah Emmerich. Interviewer van dienst is Ivo Verheyen, ereconservator van het Smitsmuseum.
 

Beurtenkaart (5 films + 1 gratis)
Met de beurtenkaart kan je zes keer naar de film voor 30 euro.
De beurtenkaart is niet persoonsgebonden en blijft geldig tot één jaar na aankoop.
Te koop aan onze ticketbalie en via deze link.

Filmabonnement
Een filmabonnement kost 60 euro en geeft je tot het einde van dit seizoen toegang tot onze reguliere filmvertoningen.
Te koop aan onze ticketbalie en via deze link.