Naar inhoud
Isbells.jpg

Isbells

Sosei

Isbells zag het levenslicht in 2008 toen binnen de slaapkamermuren van frontman en bezieler Gaëtan Vandewoude de eerste songs van de band tot leven kwamen. Hij werkte aan kleine maar dappere vechters: sobere, breekbare folksongs uit de gewichtsklasse van Nick Drake, Fleet Foxes en Bon Iver. Goed tien jaar later is Isbells met Sosei aan zijn vijfde langspeler toe.

Sosei klinkt kleurrijker en voller dan zijn voorgangers. Naast de gekende zachte en intimistische gitaren verschijnen nu ook synths en tribale percussie aan Isbells’ muzikale horizon. De plaat, vernoemd naar een Japanse poëet en monnik, is volgens Vandewoude een ode aan de filosofie. Ze boort verschillende thema’s aan, zoals de zwaarte van het leven en verlies, maar evenzeer joie de vivre en hoop.

“Een plaatje magie.” (Dansende Beren****)
“Dat vijfde album zou wel eens goed kunnen werken op een podium.” (De Morgen)

Zaterdag 10 oktober 2020 om 20.15 uur
Schouwburg Rex

RElaX-blok: 16 euro / 8 euro (-23 jaar)
FAST-blok: 13,5 euro / 7 euro (-23 jaar)

- Bij het RElaX-blok verwachten we je om 19.15 uur in de foyer van onze schouwburg. Je geniet hier eerst nog van een drankje (inbegrepen in de ticketprijs) en neemt net voor aanvang van de voorstelling plaats in de eerste helft van de zaal (laagste rijen).

- Bij het FAST-blok verwachten we je om 19.50 uur aan onze schouwburg. Je gaat rechtstreeks de zaal in en hebt plaatsen in de tweede helft van de zaal (bovenste rijen). Tickets voor het FAST-blok zijn goedkoper dan het RElaX-blok; er is in de ticketprijs dan ook geen drankje inbegrepen.