Naar inhoud

Openluchtfilm: Parasite

Bong Joon Ho, ZK, 2019, 132’

Opgelet: omwille van de coronamaatregelen ziet de praktische organisatie van onze openluchtfilms er deze zomer iets anders uit dan andere jaren. Meer info vind je onderaan het evenement.

Kim Ki-Taek woont met zijn vrouw en twee kinderen in een smerig kelderappartementje, zonder hoop op betere leefomstandigheden. Ze knopen met onderbetaalde baantjes de eindjes aan elkaar, tot zoon Ki-Woo besluit het over een geheel andere boeg te gooien. Met een vervalst diploma en een proper overhemd weet hij zich als bijlesleraar binnen te werken bij de rijke familie Park. Meteen ziet hij er opportuniteiten om ook de rest van zijn familie aan een baantje te helpen. Terwijl ze doen alsof ze elkaar helemaal niet kennen, geraken de gezinsleden allemaal de luxueuze villa binnen. Hun nieuwe bestaan loopt echter niet helemaal volgens plan.

Een komedie zonder clowns en een tragedie zonder schurken, zo omschrijft Bong Joon Ho zelf zijn film, die naast de Gouden Palm ook de Oscar voor Beste Film wist binnen te rijven. Het is een film die genres overschrijdt en moeiteloos schakelt tussen humor, satire en scherpe observaties.

“Spectaculaire twists, gecombineerd met een stevige dosis zwarte humor, maken van Parasite een crowdpleaser van formaat.” (De Morgen, *****)
“Bongs vermogen om mededogen op te wekken voor zijn personages, terwijl hij ze tegelijk meedogenloos fileert, maakt de film tot een meesterwerk.” (Volkskrant, *****)

Met: Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, Yeo-jeong Jo


Algemene coronamaatregelen:

Cultuurcentrum ‘t Getouw heeft een risico-analyse gemaakt met betrekking tot de organisatie van deze voorstellingen en de toepassing van de coronamaatregelen. Daarbij werden strikt de bepalingen van de sectorgids professionele kunsten gevolgd.

  • Het is verplicht vooraf je plaats te reserveren. Dit kan via onze website of aan de cultuurbalie in ’t Getouw (ma-vrij van 9 tot 12 uur). De cultuurbalie is op die momenten ook telefonisch bereikbaar.
  • Reserveren doe je per bubbel van maximum 6 personen. Achteraf kan je geen personen meer toevoegen aan je contactbubbel.
  • Om de aankomst van het publiek zo goed mogelijk te spreiden, werken we met verschillende tijdssloten. Je kiest een tijdsslot bij het reserveren van je plaatsen. We verwachten je op het aangegeven uur ter plaatse.
  • We voorzien gereserveerde plaatsen per bubbel, met de nodige afstand tot andere contactbubbels.
  • Een mondmasker dragen is niet verplicht, maar wel sterk aangeraden bij bv. aankomst en vertrek.
  • Bij de film kan je een drankje bestellen. Er is hiervoor bediening aan tafel met respect voor de geldende maatregelen.
  • Omwille van de hygiëne delen we dit jaar geen fleecedekentjes uit.
  • We adviseren om niet deel te nemen aan andere culturele activiteiten in dezelfde week als deze filmvertoning.
  • Toeschouwers uit een risicogroep zijn op eigen verantwoordelijkheid maar van harte welkom!
  • Bij slecht weer zal de filmvertoning niet doorgaan. We voorzien geen binnenlocatie aangezien de capaciteit van onze zalen niet toelaat om iedereen een plaats te geven met inachtneming van de afstandsmaatregelen.