Naar inhoud

Openluchtfilm: Duelles

Olivier Masset-Depasse, B, 2018, 93’

Opgelet: omwille van de coronamaatregelen ziet de praktische organisatie van onze openluchtfilms er deze zomer iets anders uit dan andere jaren. Meer info vind je onderaan het evenement.

Alice en Céline zijn naast buren ook hartsvriendinnen, net zoals hun zoontjes Théo en Maxime ook beste maatjes zijn. Ze wonen in aangrenzende huizen, vieren samen feestjes, lopen elkaars deur plat. Maar wanneer Célines zoon Maxime omkomt bij een tragisch ongeval, waarbij Alice de enige getuige was, komen er barsten in hun vriendschap. De situatie ontspoort na een tijdje helemaal, zeker wanneer Alice ervan overtuigd raakt dat Céline zint op wraak.

In een verrukkelijke sixties-setting levert de Belgische regisseur Olivier Masset-Depasse een bijzonder spannende psychologische thriller af. Veerle Baetens bewijst nogmaals – ditmaal in vlekkeloos Frans – wat een fantastische actrice ze is, net als tegenspeelster Anne Coesens.

Duelles is heerlijke hitchcockiaanse retro. Uiterst kleurrijk, maar met een erg donker kantje en aanhoudende spanning.” (De Morgen, ****)

Met: Veerle Baetens, Anne Coesens, Mehdi Nebbou, Arieh Worthalter


Algemene coronamaatregelen:

Cultuurcentrum ‘t Getouw heeft een risico-analyse gemaakt met betrekking tot de organisatie van deze voorstellingen en de toepassing van de coronamaatregelen. Daarbij werden strikt de bepalingen van de sectorgids professionele kunsten gevolgd.

  • Het is verplicht vooraf je plaats te reserveren. Dit kan via onze website of aan de cultuurbalie in ’t Getouw (ma-vrij van 9 tot 12 uur). De cultuurbalie is op die momenten ook telefonisch bereikbaar.
  • Reserveren doe je per bubbel van maximum 6 personen. Achteraf kan je geen personen meer toevoegen aan je contactbubbel.
  • Om de aankomst van het publiek zo goed mogelijk te spreiden, werken we met verschillende tijdssloten. Je kiest een tijdsslot bij het reserveren van je plaatsen. We verwachten je op het aangegeven uur ter plaatse.
  • We voorzien gereserveerde plaatsen per bubbel, met de nodige afstand tot andere contactbubbels.
  • Een mondmasker dragen is niet verplicht, maar wel sterk aangeraden bij bv. aankomst en vertrek.
  • Bij de film kan je een drankje bestellen. Er is hiervoor bediening aan tafel met respect voor de geldende maatregelen.
  • Omwille van de hygiëne delen we dit jaar geen fleecedekentjes uit.
  • We adviseren om niet deel te nemen aan andere culturele activiteiten in dezelfde week als deze filmvertoning.
  • Toeschouwers uit een risicogroep zijn op eigen verantwoordelijkheid maar van harte welkom!
  • Bij slecht weer zal de filmvertoning niet doorgaan. We voorzien geen binnenlocatie aangezien de capaciteit van onze zalen niet toelaat om iedereen een plaats te geven met inachtneming van de afstandsmaatregelen.