Naar inhoud

Openluchtfilm: Judy

Rupert Goold, VK, 2019, 118’

Opgelet: omwille van de coronamaatregelen ziet de praktische organisatie van onze openluchtfilms er deze zomer iets anders uit dan andere jaren. Meer info vind je onderaan het evenement.

Nadat haar carrière in Amerika op een laag pitje is komen te staan, reist Judy Garland in 1968 af naar Londen voor een reeks uitverkochte theatershows. Hiermee hoopt ze genoeg geld te verdienen om een stabiel leven te kunnen creëren voor haar kinderen die in Amerika zijn achtergebleven. De tour wordt tegelijk een triomf en een groot fiasco: op goeie dagen spreidt Garland haar ongelooflijk talent tentoon, op slechte dagen wordt ze letterlijk het podium afgejoeld. Het is tekenend voor haar mentale toestand: Judy leeft immers al sinds ze een kindster was op medicijnen en drank.

In deze biopic tracht regisseur Rupert Goold te vatten waar het misliep in Garlands leven. Dat doet hij door kwistig te strooien met flashbacks naar de beginjaren van de Hollywoodster. Actrice Renée Zellweger speelt de rol van haar leven en weet met deze vertolking eindelijk het juk van Bridget Jones van zich af te werpen.

Met: Renée Zellweger, Jessie Buckley, Finn Wittrock,…

Algemene coronamaatregelen:

Cultuurcentrum ‘t Getouw heeft een risico-analyse gemaakt met betrekking tot de organisatie van deze voorstellingen en de toepassing van de coronamaatregelen. Daarbij werden strikt de bepalingen van de sectorgids professionele kunsten gevolgd.

  • Het is verplicht vooraf je plaats te reserveren. Dit kan via onze website of aan de cultuurbalie in ’t Getouw (ma-vrij van 9 tot 12 uur). De cultuurbalie is op die momenten ook telefonisch bereikbaar.
  • Reserveren doe je per bubbel van maximum 6 personen. Achteraf kan je geen personen meer toevoegen aan je contactbubbel.
  • Om de aankomst van het publiek zo goed mogelijk te spreiden, werken we met verschillende tijdssloten. Je kiest een tijdsslot bij het reserveren van je plaatsen. We verwachten je op het aangegeven uur ter plaatse.
  • We voorzien gereserveerde plaatsen per bubbel, met de nodige afstand tot andere contactbubbels.
  • Een mondmasker dragen is niet verplicht, maar wel sterk aangeraden bij bv. aankomst en vertrek.
  • Bij de film kan je een drankje bestellen. Er is hiervoor bediening aan tafel met respect voor de geldende maatregelen.
  • Omwille van de hygiëne delen we dit jaar geen fleecedekentjes uit.
  • We adviseren om niet deel te nemen aan andere culturele activiteiten in dezelfde week als deze filmvertoning.
  • Toeschouwers uit een risicogroep zijn op eigen verantwoordelijkheid maar van harte welkom!
  • Bij slecht weer zal de filmvertoning niet doorgaan. We voorzien geen binnenlocatie aangezien de capaciteit van onze zalen niet toelaat om iedereen een plaats te geven met inachtneming van de afstandsmaatregelen.