Naar inhoud
20_07_10_Cleo.jpg

Vlaanderen Feest - 11 juliviering: Openluchtfilm: Cleo

Eva Cools, B, 2019, 106’

Opgelet: omwille van de coronamaatregelen ziet de praktische organisatie van onze openluchtfilms er deze zomer iets anders uit dan andere jaren. Meer info vind je onderaan het evenement.

De 17-jarige Cleo overleeft een verkeersongeval waarin haar ouders om het leven komen. Haar liefhebbende oma probeert Cleo en haar broertje een warm nest te bieden, maar moet het ontgelden met een rebelse tiener. Cleo zoekt troost in haar pianospel en de muziek van Rachmaninov, maar ook in het Brusselse nachtleven en bij de twaalf jaar oudere Leos, een mysterieuze man bij wie ze een luisterend oor vindt…

Cleo is het langspeeldebuut van regisseur Eva Cools, die de voorbije jaren gestaag aan haar pad als regisseur werkte met o.m. vier kortfilms en een reeks muziekvideo’s voor Intergalactic Lovers en Mauro Pawlowski. Voor Cleo won ze in 2016 al de prijs voor beste scenario op het Filmfestival van Gent en in Rome mocht ze dan weer de prijs voor beste debuutfilm in ontvangst nemen. De soundtrack werd geschreven en vertolkt door Mauro Pawlowski.

Cleo is een dijk van een eerste langspeelfilm, pakkend verbeeld en vaardig verteld.” (Metro, ****)
“Het Vlaamse filmdebuut van het jaar.” (De Wereld Morgen, ****)
Eva Cools gaat in haar debuut op zoek naar schoonheid en naar liefde in al haar vormen.” (De Standaard, ***)

Met: Anna Franziska Jäger, Roy Aernouts, Yolande Moreau,…

Algemene coronamaatregelen:

Cultuurcentrum ‘t Getouw heeft een risico-analyse gemaakt met betrekking tot de organisatie van deze voorstellingen en de toepassing van de coronamaatregelen. Daarbij werden strikt de bepalingen van de sectorgids professionele kunsten gevolgd.

  • Het is verplicht vooraf je plaats te reserveren. Dit kan via onze website of aan de cultuurbalie in ’t Getouw (ma-vrij van 9 tot 12 uur). De cultuurbalie is op die momenten ook telefonisch bereikbaar.
  • Reserveren doe je per bubbel van maximum 6 personen. Achteraf kan je geen personen meer toevoegen aan je contactbubbel.
  • Om de aankomst van het publiek zo goed mogelijk te spreiden, werken we met verschillende tijdssloten. Je kiest een tijdsslot bij het reserveren van je plaatsen. We verwachten je op het aangegeven uur ter plaatse.
  • We voorzien gereserveerde plaatsen per bubbel, met de nodige afstand tot andere contactbubbels.
  • Een mondmasker dragen is niet verplicht, maar wel sterk aangeraden bij bv. aankomst en vertrek.
  • Bij de film kan je een drankje bestellen. Er is hiervoor bediening aan tafel met respect voor de geldende maatregelen.
  • Omwille van de hygiëne delen we dit jaar geen fleecedekentjes uit.
  • We adviseren om niet deel te nemen aan andere culturele activiteiten in dezelfde week als deze filmvertoning.
  • Toeschouwers uit een risicogroep zijn op eigen verantwoordelijkheid maar van harte welkom!
  • Bij slecht weer zal de filmvertoning niet doorgaan. We voorzien geen binnenlocatie aangezien de capaciteit van onze zalen niet toelaat om iedereen een plaats te geven met inachtneming van de afstandsmaatregelen.