Naar inhoud
(c)_Justine_Chemay.

Collectief Verlof

Moenieworrienie

Schrijf hier in (Bundel alle schoolvoorstellingen waarvoor interesse is in één inschrijvingsformulier)

5de en 6de leerjaar
55 min.
Max. aantal 140
5 euro
Woordloos theater

Moenieworrienie is Zuid-Afrikaans voor ‘je moet je geen zorgen maken.’ Maar laat dat nu net datgene zijn wat de vier personages in deze voorstelling veel te veel doen. Samen zijn ze onderweg naar ergens waar zorgen niet bestaan. De bestemming is onduidelijk, maar ze hebben elkaar en ze zijn vastberaden er te geraken!

De voorstelling vertelt het verhaal van de lange tocht die ze samen afleggen, hoe elk individu ook een deeltje is van een groep en hoe ze gek worden van elkaar, maar tegelijk ook wel zorgen voor elkaar. Wie ben je als individu? Hoe ontstaat vriendschap? En hoe waardevol is het als je dat gevonden hebt? Wordt de tocht dan belangrijker dan de bestemming?

Moenieworrienie is een beeldende en fysieke voorstelling, geïnspireerd op elementen van slapstick. Zowel voor de personages als voor het publiek is het een verrassende tocht met pieken en dalen, waarvoor je op het puntje van je stoel komt te zitten. Een energieke en ontwapenende voorstelling over identiteit, vriendschap, en durven gaan voor je dromen.

Van en met: Bart van der Heijden, Heleen Desmet, Matilde Quirynen en Tom Viaene

Met dank aan: Cc Het Gasthuis, LUCA Drama, Amber Janssens en Janna van Mingeroet

http://www.collectiefverlof.be/
Trailer