Naar inhoud
21_04_08_Knechten_van_de_koers_(c)_Johannes_Vande_Voorde.jpg

Christophe Vandegoor, Jelle Cleymans, Joost Van Hyfte...

Knechten van de Koers

Ticketverkoop start later

In Knechten van de Koers bekijken Jelle Cleymans, Joost Van Hyfte en Christophe Vandegoor het wielrennen door hun eigen bril. Jelle (acteur en zanger) als wielerliefhebber en muzikant, Christophe (radio- en tv-commentator) als verteller en Joost (stand-up comedian)… tja, als een moderne hofnar zeker? Van Hyfte heeft namelijk totaal niets met wielrennen…

En dat terwijl de koers in Vlaanderen heilig is. Zoals voetbal, frieten en Manneken Pis hoort het bij onze volksaard. Koers is lijden en afzien, door weer en wind, op kasseistroken in de Vlaamse Ardennen of onder een brandende zon op de flanken van een Alpencol. Maar het zijn de verhalen die het wielrennen zo mooi en aantrekkelijk maken! Nauwelijks overdreven sagen vol heroïek over de heldenmoed van renners, prachtige overwinningen en onwaarschijnlijke tegenslagen.

Het resultaat is een overheerlijke cocktail van hilarische anekdotes, onverwachte muzikale opdrachten en nostalgische verhalen. Nu eens op spurtsnelheid, dan weer veel trager en op souplesse als een gevleugeld klimmer, dansend op de flanken van de Ventoux.

Drie topmuzikanten (Jo Mahieu op gitaar, Dirk Van der Linden op piano en Yves Baibay met drums) sleuren je live mee op zoek naar momenten van ontroering, zowel in de koers als in de muziek. Alsof je zelf in het peloton zit.

http://www.christophevandegoor.be/
http://www.jellecleymans.be/
http://www.joostvanhyfte.be/

 

Brouwerij Vanhonsebrouck trakteert je indien mogelijk binnen de coronasituatie bij deze voorstelling op een gratis proevertje Filou.