Naar inhoud
21_03_13_Tutu_+_Rebirth_project _(c)_Maarten_Verminck.jpeg

Tutu Puoane & Rebirth::Collective

It Might As Well Be Swing

Ticketverkoop start later

Denk aan Frank Sinatra, Nat King Cole, Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Sarah Vaughan,... en een van de eerste woorden die je te binnen schieten, is wellicht Swing. Het waren legendarische artiesten die hun stem tot een krachtig instrument verhieven, zich niet louter lieten begeleiden door hun band, maar er mee in dialoog traden. En die op die manier het ‘Great American Songbook’ de geschiedenis in zongen.

Zangeres Tutu Puoane gaat aan de slag met het repertoire van deze grote crooners, in samenwerking met Rebirth::Collective, een achtkoppig jazzorkest (vijf blazers, piano, contrabas en drums) dat de klank van een full big band combineert met de beweeglijkheid van een kleiner ensemble. Eigen arrangementen van bekende croonerhits, specifiek door en voor deze bezetting, en Tutu’s fantastische stem en Afrikaanse muzikale achtergrond zorgen voor een unieke en eigentijdse kijk op de vocale en big band-traditie van weleer én voor vuurwerk op het podium. Stil blijven zitten wordt wellicht onmogelijk.

Met: Tutu Puoane (zang), Jo Hermans (trompet), Dree Peremans (trombone), Bruno Vansina (altsax), Wietse Meys (tenorsax), Joppe Bestevaar (baritonsax), Ewout Pierreux (piano), Jos Machtel (contrabas) en Matthias De Waele (drums)

 www.tutupuoanemusic.com