Naar inhoud
21_02_25_King_Lear_(c)_Ministerie_van_Beeld_2.jpg

Fred Delfgaauw & Ida van Dril

King Lear

Ticketverkoop start later

Fred Delfgaauw
en Ida van Dril hebben het eeuwenoude sprookje King Lear van Shakespeare bewerkt tot een zeer elementaire en eigenzinnige versie. Het is niet nodig om het verhaal te kennen maar het maakt de beleving natuurlijk des te intenser.

In feite brengen zij het verhaal terug naar de essentie. De strijd met het ouder worden. De zorg. Het omgaan met teleurstellingen en trots. En het uiteindelijk kunnen en ook wel moeten loslaten.

De man die alles heeft verloren, moet buigen of barsten. Kan het verloren kind haar vader opnieuw voor zich winnen na een verscheurde relatie? In de wirwar van het dagelijks leven is die kans niet groot. Maar misschien lukt dit wel in het boosaardige sprookje King Lear?

Ga zitten en laat je verrassen door een aangrijpende voorstelling door twee magistrale manipulatoren van poppen. Ze kruipen met hun figuren in je vel en laten je niet meer los.

“Indrukwekkend en verrassend. Deze King Lear is werkelijk zeer mooi en ontroerend: het gaat over toneelwerkelijkheid en illusie, over spel en spelen, over poppen waarin je gelooft terwijl je weet dat het poppen zijn.” (Theaterkrant)

Delfgaauw is een meester in het poppenspelen en Van Dril is zijn volleerde leerling. Zodra zij de prachtig gemaakte poppen laten spreken, gebeurt er wat bijzonders: ze komen echt tot leven.” (Haarlems Dagblad)

http://www.delfgaauw.nl/
http://www.idavandril.nl/