Naar inhoud
20_12_11_Reena_Riot.jpg

GEANNULEERD: Reena Riot

Theatertour

Reena Riot is de band rond zangeres Naomi Sijmons (vorig jaar nog bij ons te gast in ‘The Duet Sessions’ met Guy Swinnen). Na haar finaleplaats in Humo’s Rock Rally in 2012 duurde het nog zo’n zeven jaar vooraleer ze haar debuutalbum op de buitenwereld losliet. Een periode die ze gebruikte om op zoek te gaan naar zichzelf, naar de essentie van muziek en naar een band die samen met haar dat verhaal kon schrijven. Het resulteerde in de prachtige debuutplaat Nix.

Nix werd een erg persoonlijk album met eerlijke teksten, over verlies, hartzeer maar ook allesoverwinnende liefde. Het album werd opgenomen in een leegstaand havenpand en de band nam de productie radicaal in eigen handen. Ongegeneerd gepassioneerd. Het resultaat: een bijzonder mooi uitgebalanceerde rockplaat. Van gedreven rocksongs tot begrafeniswalsjes, ballads en midtempo songs met scheutjes blues en folk. Muziek met weerhaken, maar van een intense schoonheid.

Reena Riot levert met Nix een bijzonder scherpe en allesomvattende plaat af; een debuut dat staat als een huis, maar niet te beroerd is om zich van de meest broze en breekbare kant te laten zien.” (Damusic)

Nix is een debuutalbum dat blijft plakken.” (Het Belang van Limburg)

“Trixie Whitley – ook een ‘dochter van’ met een vrije ziel – heeft er een geduchte concurrent bij.”
(Gazet van Antwerpen)