Naar inhoud
Peter de Graef uitsnede.jpg

GEANNULEERD: Peter De Graef

Henry

In een suffig dorp zucht een gefrustreerde man tegen het leven aan. Zijn vrouw heeft hij harteloos lief en zijn assistente begrijpt niets van haar baas. Wankelend tussen ambitie en wanhoop geeft de man toe aan zijn onderdrukte ellende…

Henry omschrijven is niet eenvoudig, want Peter De Graef weeft een reeks verhaaldraden, waar je van de ene verrassing in de andere tuimelt, door elkaar. Op onnavolgbare wijze verweeft hij onwaarschijnlijke toevalligheden met alledaagse handelingen. En net wanneer je je afvraagt waar dit naartoe gaat, schuift alles onverwacht en ingenieus in elkaar.

Henry omvat de opwinding van het detectiveverhaal, het amusement van de conférence, de ontroering van een oprechte bekentenis en het intellectuele genoegen van de speelse geest.

Wat kan theater mooi zijn!

“De monoloog is een stiefkind van het theater. Maar wie Peter de Graef aan het werk ziet, is dat vooroordeel meteen kwijt. De Graef is een fenomeen.” (De Volkskrant, 1997)

* Het TheaterFestival duikt jaarlijks in haar archief op zoek naar een Golden Oldie, een niet te missen pareltje uit de podiumgeschiedenis.

https://www.peterdegraef.be/part/henry