Naar inhoud
20_10_30_Dutch_Swing_College_Band.jpg

GEANNULEERD: Dutch Swing College Band

Jazz@Schouwburg Rex: Swingjazz

Dit concert is geannuleerd. Omwille van de coronasituatie besliste de Nederlandse Dutch Swing College Band niet naar België af te reizen.

De Dutch Swing College Band is een waar instituut binnen de Europese jazzwereld. Op de dag van de Bevrijding van Nederland na de Tweede Wereldoorlog gaf het Orchestra of The Dutch Swing College haar eerste optreden. In 1960 werd de Dutch Swing College Band een beroepsorkest en vanaf dan bouwde het stilaan aan een wereldwijde reputatie. Met hun dixielandmuziek zijn ze een exponent van datgene waaraan jazz zijn grootste populariteit ontleent.

Terwijl net na de oorlog vooral de jeugd hun muziek omarmde, was het later vooral een oudere generatie die overstag ging voor het kwistige gebruik van klarinetten of trompetten. Geleidelijk aan kwam de nadruk wat minder op dixieland te liggen en koos de band voor een breder repertoire. Hoe dan ook blijft het feit dat de Dutch Swing College Band vandaag de dag het langst bestaande traditionele jazzorkest van de wereld is.

www.dsc.nl