Naar inhoud

Theater Antigone/Theater Artemis

Woestzoeker

Een bitterzoete voorstelling over sociale ongelijkheid.

Niet toevallig brengen we Woestzoeker in de Week van de Armoede. Uit recente studies blijkt dat één op vijf kinderen in België in armoede leeft en ook het Molse gemeentebestuur schreef het terugdringen van armoede als prioriteit in haar meerjarenplan, met bijzondere aandacht voor kinderen in armoede.

We treffen een jongen en een meisje aan op de binnenkoer van een bescheiden appartementsblok. Al snel heb je door dat hun ouders niet langer de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Met elke onbetaalde factuur krimpt hun leefwereld en groeit hun woede. Maar hun kinderen vinden gelukkig begrip bij elkaar en wapenen zich zo tegen de negatieve spiraal thuis en op school. Met hopen fantasie en vooral ook veel humor worden ze ‘woeste zoekers’ en trekken ze hartstochtelijk ten strijde tegen een bijna niet te kloppen vijand: (kans)armoede.

Woestzoeker is een soms scherpe, maar ook vrolijke en vooral moedige voorstelling over sociale ongelijkheid die ook het onderwijs aantast.

“In het tragikomische Woestzoeker wapenen twee jongeren zich met fantasie en empathie tegen de negatieve spiraal die kansarmoede heet.” (De Standaard)

“Een verhaal dat prachtig in elkaar steekt, met personages die je meteen in je hart sluit”  (NRC) ****

“wat ze vertellen is zo beeldend dat alles zich haarscherp in je hoofd afspeelt”  (Kidsweek) ****

“ Een stuk met een lach en een traan, want er zaten zulke rake dingen in! “Wat was dat mooi, maar helaas ook de werkelijkheid voor mijn kinderen,” aldus een van de bezoekers. “Een must see!”

Spel: Dries Notelteirs en Sophie Warnant
Regie: Raven Ruëll

http://www.antigone.be/

RElaX-blok:
9 euro / 8 euro

FAST-blok
7 euro / 6 euro

- Bij het RElaX-blok verwachten we je om 19.15 uur in de foyer van onze schouwburg. Je geniet hier eerst nog van een drankje (inbegrepen in de ticketprijs) en neemt net voor aanvang van de voorstelling plaats in de eerste helft van de zaal (laagste rijen).

- Bij het FAST-blok verwachten we je om 19.50 uur aan onze schouwburg. Je gaat rechtstreeks de zaal in en hebt plaatsen in de tweede helft van de zaal (bovenste rijen). Tickets voor het FAST-blok zijn goedkoper dan het RElaX-blok; er is in de ticketprijs dan ook geen drankje inbegrepen. 

Downloads