Naar inhoud
20_11_23_Lady_Mac.jpg

GEANNULEERD: MicrooB

Lady Mac

Schrijf hier in (Bundel alle schoolvoorstellingen waarvoor interesse is in één inschrijvingsformulier)

5de en 6de jaar
50 min.
Max. aantal: 250 leerlingen
6 euro

Wat doe je als je een vrouw bent in een wereld waar mannen de plak zwaaien? Schik je je in je rol? Of vecht je terug? Speel je het spel volgens de regels? Of speel je vals? En hoe ver mag je gaan om je ambitie waar te maken?

Lady Mac is gebaseerd op ‘Macbeth’, Shakespeares kortste en tegelijkertijd bloedigste tragedie. Het is het verhaal van de moedige Schotse krijgsheer Macbeth. Die krijgt van drie heksen de voorspelling te horen dat hij op een dag koning van Schotland zal worden. Verteerd door ambitie en aangemoedigd door zijn vrouw doodt Macbeth koning Duncan om zelf de troon over te te nemen.  Door deze klassieker te hertalen vanuit een vrouwelijk perspectief maakte MicrooB er een verrassend actuele voorstelling van. Grappig, rauw, gedurfd. Enkel gespeeld door meisjes, maar zeker ook geschikt voor jongens!

Lady Mac behaalde de eindselectie van het Landjuweelfestival 2018 en werd internationaal opgepikt. MicrooB is de jongerenwerking van de Balense theatergroep Bert Leysenkring.

"De bewerking van deze bloedige Shakespeare is meer dan geslaagd. Beklijvend, grappig, dynamisch en gebald. (...) De speelsters geven alles wat ze in huis hebben." (Juryverslag Landjuweelfestival)


Spel: Lizzy De Scheemaecker, Robin Van Mol, Maxime Martens, Sidney Van Genechten, Lisa Renders, Aline Debie & Robin Van Reet

Tekst en regie: Katrien Vanreusel

www.bertleysenkring.be/microob
Reportage
Artikel Gazet van Antwerpen en Artikel Gazet van Antwerpen (2)