Naar inhoud
20_10_13_Ongekende_Evidenties_(c)_Jana_Arns.jpg

Rode Boom

Ongekende Evidenties

Schrijf hier in (Bundel alle schoolvoorstellingen waarvoor interesse is in één inschrijvingsformulier)

3de en 4de jaar
75 min.
Max. aantal: 250 leerlingenĀ 
6 euro

Het woord ‘toeval’ kan zoveel verschillende betekenissen hebben dat die elkaar opheffen en er enkel een lege ruimte overblijft. Kurt Demey, Joris Vanvinckenroye en Frederika Del Nero dagen in Ongekende Evidenties het ‘toeval’ uit om een glimp van diens bestaan te vangen. Het publiek komt terecht in een cross-over van theater, muziek en mentalisme, waar toevalligheden zich uitkristalleren in magische ervaringen.

Het bijzondere aan deze voorstelling is dat het mentalisme in de handen van het publiek ligt en dat we geen mentalist op de scène zien. Wie we wel ontmoeten, zijn een virtuoze Joris Vanvinckenroye op contrabas en een Kurt Demey die probeert te begrijpen wat toeval en synchroniciteit is. Wat het publiek voelt, is dat de aarde stilletjes aan onder hun voeten wegglijdt terwijl ze zichzelf van de ene verbazing in de andere brengen.

Open monden van verbazing. Verwonderde kreten. Ontroering in de ogen. Een staande ovatie. Belgisch kampioen goochelen Kurt Demey, laat in zijn nieuwste voorstelling ‘Ongekende Evidenties’ alles aan het toeval over.” (Cirusmagazine #45).

Spel: Kurt Demey
Muziek: Joris Vanvinckenroye
Dramaturgie: Frederika Del Nero

http://www.rodeboom.be/
Lesmap
Reportage RTV