Naar inhoud
20-10_15_Woestzoeker.jpg

Theater Antigone & Theater Artemis

Woestzoeker

Schrijf hier in (Bundel alle schoolvoorstellingen waarvoor interesse is in één inschrijvingsformulier)

5de en 6de leerjaar
80 min.
Max. aantal: 250
5 euro

Niet toevallig brengen we Woestzoeker in de Week van de Armoede. Uit recente studies blijkt dat één op vijf kinderen in België in armoede leeft en ook het Molse gemeentebestuur nam het terugdringen van armoede als prioriteit op in haar meerjarenplan, met bijzondere aandacht voor kinderen in armoede.

We treffen een jongen en een meisje aan op de binnenkoer van een bescheiden appartementsblok. Al snel heb je door dat hun ouders niet langer de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Met elke onbetaalde factuur krimpt hun leefwereld en groeit hun woede. Maar hun kinderen vinden gelukkig begrip bij elkaar en wapenen zich zo tegen de negatieve spiraal thuis en op school. Met hopen fantasie en vooral ook veel humor worden ze ‘woeste zoekers’ en trekken ze hartstochtelijk ten strijde tegen een bijna niet te kloppen vijand: (kans)armoede. Woestzoeker is een soms scherpe, maar ook vrolijke en vooral moedige voorstelling over sociale ongelijkheid die ook het onderwijs aantast.

In het tragikomische Woestzoeker wapenen twee jongeren zich met fantasie en empathie tegen de negatieve spiraal die kansarmoede heet.” (De Standaard)

Spel: Dries Notelteirs en Sophie Warnant
Tekst: Raven Ruëll en Jan Sobrie
Livemuziek: Keimpe De Jong en Arend Niks

http://www.antigone.be/
www.artemis.nl
Publieksreacties uit de Biechtstoel
Recensie De Standaard