Naar inhoud
three-identical-strangers.jpg

Three Identical Strangers

Tim Wardle, VS, 2018, 96’

Wanneer Bobby aan de universiteit gaat studeren, wordt hij er met opmerkelijk veel liefde onthaald. Mensen zwaaien naar hem of vliegen hem om de hals. Een warm welkom waar hij helemaal niets van begrijpt. Niet veel later komt hij tot de schokkende verklaring. Bobby blijkt een tweelingbroer te hebben die er een jaar eerder lessen volgde. Een buitengewone toevalligheid van het lot. Niet veel later wordt hun verhaal nog absurder wanneer er ook nog een derde broer blijkt te bestaan. De media smullen van dit uitzonderlijke verhaal. Maar na de vreugde en de verrassing komt de pijnlijke waarheid over hun scheiding aan het licht: de drieling blijkt immers onderwerp te zijn van een geheim wetenschappelijk experiment over de effecten van nature vs nurture.

Soms is een waargebeurd verhaal nog vreemder dan fictie. Tim Wardles veelgeprezen documentaire Three Identical Strangers is wellicht een van de meest verbazingwekkende, ongelooflijke, opmerkelijke waargebeurde verhalen ooit verteld. 

Meerlingenactie

Ben je zelf deel van een meerling? Kom dan gezellig samen én voordelig naar deze film. Je betaalt één ticket en je twee/drie/…-lingbroer(s) of –zus(sen) komt/komen gratis mee (enkel aan de avondkassa en op vertoon van jullie identiteitskaarten).