Naar inhoud

Theater FroeFroe & Compagnie Lodewijk/Louis

Titus

Een moderne bewerking van het wereldberoemde en wreedste stuk van Shakespeare: Titus Adronicus. Het resultaat is een moderne Tarantino-achtige voorstelling met brutale en explosieve poëzie.

Wanneer de held Titus na een jarenlange strijd tegen de Goten thuis komt offert hij de oudste zoon van Tamora, de koningin der Goten. Dat is de begint een wraakcyclus waarbij Tamora en Titus elkaars familieleden koelbloedig verminken en afslachten. ‘Titus Andronicus’ is Shakespeares meest gewelddadige werk en is daarom ook geknipt voor een grotesk bloedbad op de scène.

De latexpoppen van Theater FroeFroe stelen de show. Met hun expressieve koppen en overdreven lange armen en benen, komen ze in een mum van tijd tot leven. Als toeschouwer vergeet je meteen dat er iemand de pop bedient. Bovendien kunnen poppen akeliger sterven dan eender welke acteur…

Met Titus kunnen Theater FroeFroe en Compagnie Lodewijk/Louis een breed publiek bekoren. Van een donkere tragedie maken ze een toegankelijke voorstelling vol zwarte humor en spektakel en bewijzen ze dat Shakespeare ook "rock-’n-roll voor tieners kan zijn.

Info, trailer, …

6de jaar
80 minuten
Max. 150 leerlingen
6 euro