Naar inhoud

So El Encina

Musica Divina: De Madonna’s van Leonardo da Vinci

Het beroemde schilderij Madonna in de Grot van Leonardo da Vinci maakt deel uit van een groter altaarstuk. Links en rechts van de Madonna staan engelen die de moeder van Jezus eren met heerlijke muziek. Tijdens het Postelse concert neemt So El Encina de rol van die engelen over. En hoe! Ze bezingen naar het voorbeeld van de wondermooie Madonna’s van da Vinci heel poëtisch de Moeder van Christus, Maagd Maria, Vrouw boven alle vrouwen.

Klarastem Katelijne Boon verzorgt de inleiding.

Met: Luciana Cueto (mezzosopraan) en Sarah Ridy (harp)

Het festival Musica Divina brengt elk najaar hemelse muziek naar prachtige abdijen, begijnhoven en kerken in de Kempen. Het is een organisatie van het Festival van Vlaanderen Kempen i.s.m. Averbode, Tongerlo (Westerlo), Postel (Mol), Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals, Hoogstraten, Lier en Turnhout. 

De 5 grote cultuurhuizen van ’t Pact zetten mee hun schouders onder dit klassieke muziekfestival dat dit jaar ‘De Klank van da Vinci’ als festivalmotto meekreeg. De renaissancemeester bij uitstek stierf immers 500 jaar geleden en zorgde als homo universalis voor een indrukwekkende nalatenschap, zelfs op muzikaal vlak als zanger, improvisator, festivalorganisator en bespeler van de lira da braccio!

Ook bij onze Kempense cultuurburen van ‘t Pact kan je dus genieten van da Vinci-concerten:

  • Vrijdag 27 september in Turnhout: Doulce Mémoire o.l.v. Denis Raisin Dadre – De geheime muziek van da Vinci
  • Zaterdag 28 september in Herentals: Poesia Divina & Rata del Viejo Mundo o.l.v Floris De Rycker – Bâtard, da Vinci als vrijbuiter
  • Zondag 29 september in Heist-op-den-Berg: Voca Me – Honderd chansons en ballades
  • Vrijdag 4 oktober in Geel: Constantinople ft. Marco Beasley – In het spoor van da Vinci

Het festival loopt van 20 september tot en met 5 oktober, met tevens concerten in de abdijen van Averbode (20/9) en Tongerlo (Westerlo) (21/9) en optredens in Lier (3/10) en Hoogstraten (5/10).

Alle info vind je op http://www.musica-divina.be/
i.s.m. Festival van Vlaanderen Kempen