Naar inhoud

Jazzlab Classes

Jazz ontrafeld

Jazz, je staat er voor open, maar weet niet direct waar te beginnen. Je gaat graag naar een concert, maar je begrijpt niet altijd wat die muzikanten op het podium precies doen. Dan is deze reeks op jouw lijf geschreven. Ontdekt het verschil tussen een noot en akkoord, tussen harmonie en melodie en hoe improvisatie werkt. Wat maakt jazz tot jazz? En waarom schiet het ritme gelijk in je benen?

Jazzfanaat Frederik Goossens neemt je mee op een auditieve ontdekkingstocht. Hij reikt je een aantal methodes aan om te luisteren naar jazz en ontrafelt de bouwstenen. Net als bij taal ontdekken we een rijke woordenschat, nemen we de grammatica onder de loep en schudden we alle leestekens eens goed door elkaar. In één van de drie lessen demonsteert muzikant Peter Verhas al deze aspecten, we nemen de proef op de som en gaan samen naar het jazzconcert van Natashia Kelly Group & Pentadox.

Voorkennis mag, maar is geenszins noodzakelijk! Interesse om anders en beter te leren luisteren naar jazz vormt het ideale vertrekpunt!

Datum: donderdag 6, 13 en 20 februari 2020
Uren: van 19.30 tot 21.30 uur
Begeleiding: Frederik Goossens
Locatie: Vergaderzaal cc ‘t Getouw
Prijs: 30 euro (incl. jazzconcert Natashia Kelly Group & Pentadox 21/2/20 en cursus)