Naar inhoud
(c) KREW

Jo Hermans, David Thomaere, Jean-François Assy en Dré Pallemaerts

The Great Belgian Songbook

The Great Belgian Songbook is een project dat ontsproten is uit het brein van Kempenzoon en muzikant Jo Hermans. Zijn trompet en bugel zijn te horen van Balthazar tot Raymond van het Groenewoud en van Clouseau tot DAAN. Een supertalent van wie het beste wellicht nog moet komen. 

Voor zijn variant op het ‘Great American Songbook’ – een catalogus van Amerikaanse standards uit de jaren voor de rock-‘n-roll – dook Hermans in de vaderlandse muziekgeschiedenis. Daaruit selecteerde hij, met de hulp van Belpopkenner Jan Delvaux, nummers met een verhaal en een bijzondere dynamiek, van artiesten als Louis Neefs of Jacques Brel, van Raymond van het Groenewoud tot Stromae. De liedjes werden gedemonteerd en op een originele en verrassende manier weer in mekaar gepuzzeld. Ook de uitvoering is bijzonder, met een bezetting van bugel/trompet, drums, toetsen en cello.

The Great Belgian Songbook is een bezwerende en begeesterende trip door de nationale muziekgeschiedenis. Met de swing van jazz en met de herkenbaarheid van pop. Gebracht met schwung, lef, enthousiasme en humor.

Met: Jo Hermans (bugel/trompet), David Thomaere (toetsen), Jean-François Assy (cello) en Dré Pallemaerts (drums)