Naar inhoud
(c) Gregory Vlieghe

Dominique Van Malder en Ride This Train

Johnny Cash, The Man and The Music

Het leven van Johnny Cash bulkt van de anekdotes en straffe verhalen en zijn muziek is een onwaarschijnlijke aaneenschakeling van klassiekers. Johnny Cash, The Man and The Music brengt het beste van die twee werelden samen.

Voor de muziek zorgt Ride This Train, een zeskoppige band die geldt als een van de beste Johnny Cash-coverbands van België en omstreken. Op hun setlist staan alvast alle hits van The Man in Black, want zoals hij zelf placht te zeggen: “Er is maar één ding beter dan een hit van Johnny Cash en dat is een verzameling hits van Johnny Cash”. Maar ook vergeten parels van de countrygrootmeester worden met veel respect en aanstekelijke liefde gebracht.

Naast de band zorgt acteur Dominique Van Malder (Studio Orka, Radio Gaga) voor extra spelplezier, voor passie, humor en plezante weetjes. Hij raast door tientallen prettig gestoorde mijmeringen of staat stil bij tragische passages uit een gekweld bestaan. De pillen, de pijn, de prijzen, de liefde, de diepe dalen en staande ovaties… Met een knipoog en een kwinkslag, met een plaagstoot en een glimlach sleurt Dominique je mee in de ongemeen boeiende wereld van Johnny Cash.

Met: Dominique Van Malder, Koen D’Haene (zang), Els Meurisse (zang), Piet Clarysse (gitaar), Wouter Droesbeke (gitaar, harmonica), Luc Byttebier (bas) en Dick Vanhoegaerden (drums, percussie)