Naar inhoud
(c) Nele Fack

Zonzo Compagnie

Thelonious

De voorstelling ‘Mile(s)tones’, een reis door het universum van Miles Davis, was een internationale hit die ook in Mol passeerde. In de nieuwe voorstelling van Zonzo Compagnie staan de muziek en de figuur van de legendarische Thelonious Monk centraal. Een drummer, een pianist en een bassist nemen je mee naar het New York van de eerste helft van vorige eeuw.

De kleine Thelonious kijkt over de schouder van z’n grote zus mee naar het pianoklavier en raakt helemaal in de ban van het instrument. Wat volgt is een rollercoaster van ontmoetingen, jamsessies, successen en een flinke dosis pech. De even koppige als geniale Thelonious Monk volgt een grillig parcours en maakt daarbij even weerbarstige muziek vol afwijkende ritmes. Toch weet hij uit te groeien tot The High Priest of Jazz.

De live muziek en indrukwekkende beelden betrekken je bij Thelonious’ experimenteerdrang en tonen telkens weer nieuwe kantjes van deze fascinerende muzikant.

"... in Thelonious draait het niet om feiten, het draait helemaal om de muziek. Geholpen door de video en de fratsen van de muzikanten pakt die de zaal volledig in – elk nummer een nieuw hoogtepunt." (De Standaard)

" Zonzo Compagnie bewijst dat zelfs de meest highbrow muziek ook in de oorschelp van uw kinderen goed gedijt. In de voorstelling Thelonious zijn woorden overbodig en spreekt de muziek voor zich… Jazz bereidt kinderen voor op een leven vol verrassingen.” (De Morgen)

Muziek: De Beren Gieren met Simon Segers (drums), Fulco Ottervanger (piano) en Lieven Van Pée (bas)
Video: Nele Fack

www.zonzocompagnie.be