Naar inhoud

Natashia Kelly Group & Pentadox (Double Bill)

Jazz@RElaX: Fragments of Expansion

Double Bill met Natashia Kelly Group en Pentadox. Een unieke gelegenheid om twee jazzgroepen aan het werk te zien die heel goed aantonen waar het in de hedendaagse Vlaamse jazz om draait.

De Belgisch-Ierse jazz-zangeres Natashia Kelly omarmt met haar trio de Ierse traditie van sean-nos singing. Zij laat deze manier van zingen versmelten met eigen composities. Met haar compagnons Brice Soniano (contrabas) en Jan Ghesquière (elektrische gitaar) vormt ze een avontuurlijke groep die vooral zelf geschreven muziek brengt.

Pentadox  is de hedendaagse Belgische jazzband van de pianist Bram De Looze (die onlangs nog furore maakte met zijn soloproject), saxtalent Sylvain Debaisieux en topdrummer Samuel Ber. 
Voor dit concert presenteren we echter de duo-bezetting, met Bram De Looze (LABtrio, Verheyen-De Looze-Baron,…), die in geen tijd uitgegroeid is tot een van de centrale spelers van de Belgische jazz, en tenorsaxofonist Sylvain Debaisieux, die al speelde bij Eve Beuvens, Lynn Cassiers’ Imaginary Band en Stéphane Galland & (The Mystery of) KEM. Elke compositie heeft een eigen set van regels, melodische fragmenten, ritmische patronen en concepten. Met een frisse en avontuurlijke benadering gaan ze vervolgens op ontdekking.

www.jazzlab.be