Naar inhoud
marx horizontaal.jpg

Stefaan Van Brabandt & Johan Heldenbergh

Johan Heldenbergh speelt Marx

Na de bejubelde monoloog ‘Socrates’ komt theatermaker/filosoof Stefaan Van Brabandt in zijn reeks van filosofen-monologen met de opvolger.

In Marx kijkt een van de invloedrijkste denkers uit de geschiedenis terug op zijn bewogen leven en denken. Waarin vergist hij zich? En waarin heeft hij gelijk gekregen? In welk opzicht is zijn filosofie vandaag nog steeds relevant en bevrijdend? In tijden van onzekerheid en groeiende ongelijkheid is deze monoloog een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid.

“Het scherpste politieke theater dat ik in tijden heb gezien. Confronterend en prikkelend. We gingen aangevuurd en gloedvol naar buiten.” (KLARA)

"De staande ovatie waarmee het publiek tekst en speler eren, maakt duidelijk dat Marx meer dan enkel soixante-huitards beroert. Van Brabandt bewijst nog maar eens dat een straffe tekstpartituur het mooiste vertrekpunt is voor een getalenteerd acteur om mee aan de slag te gaan. Heldenbergh maakt het in alle opzichten waar.” (De Morgen)

"Naast een laagdrempelige schets van zijn ideeën schildert schrijver Stefaan Van Brabandt ook een interessant menselijk portret van Karl Marx.” (De Tijd) 

Spel: Johan Heldenbergh
Regie: Stefaan Van Brabandt

Inleiding om 19.30 uur in de Foyer van Schouwburg Rex (RElaX)

https://www.stefaanvanbrabandt.com/kopie-van-Socrates