Naar inhoud
(c) Jeroen Hanselaer

Tiny Legs Tim

Elsewhere Bound

Op zijn vijfde studio-album Elsewhere Bound trekt Tiny Legs Tim alle registers open. Waar voorganger ‘Melodium Rag’ nog baadde in akoestische eenvoud, kiest hij nu resoluut voor een vlezige productie met een uitgebreide bezetting. Stomende blazers en zwoele percussie zetten de toon. Op de achtergrond stampt een honky-tonkpiano en briest een harmonica terwijl zang en gitaar een onverbloemd universeel verhaal vertellen. Elsewhere Bound is niet door één label te vatten, maar dompelt je onder in een dampende smeltkroes van blues, soul, rumba, americana, Neil Young, Louisiana Swamp en Woodstock rhythm-and-blues. Live spatten de nummers van het podium – kan ook moeilijk anders, met zo’n bende klassemuzikanten. Het belooft een feestelijke, broeierige avond te worden.

“Bluesmuzikanten zijn er met hopen, maar het is maar weinigen gegeven om de blues op zo'n eigen, geloofwaardige en authentieke manier te brengen als Tiny Legs Tim.” (Radio 1)

Met:
Tiny Legs Tim (gitaar, zang), Tom Callens (blazersarrangementen, bariton- en tenorsax), Mark De Maeseneer (tenorsax), Marie-Anne Standaert (trompet), Yves Fernandez (trompet), Luk Vermeir (piano), Steven Troch (mondharmonica), Filip Vandebril (bas, contrabas), Amel Serra García (percussie) en Frederik Van den Berghe (drums)