Naar inhoud
(c) Boumediene Belbachir

Hybris

Het nieuwstedelijk

Een ontmoeting in de onderbuik van een ziekenhuis. Zij, een chirurge, probeert zich staande te houden. Hij, met krukken, wacht op nieuws…

Dag en nacht gaan ziekenhuizen tot het uiterste om levens te redden. Maar om zelf te overleven, veranderen ze vaak in zorgfabrieken. In overboekte operatiekwartieren bezwijken chirurgen onder de werkdruk en ze falen... Een systeem op zijn limiet...

Christophe Aussems maakt na ‘Vuur’ - een van de meest indringende theaterervaringen van de afgelopen jaren - een nieuw interviewproject en sprak met dokters en slachtoffers over de medische fout die hun leven veranderde.

“Het nieuwstedelijk brengt met Hybris een noodzakelijk stuk dat relevant is voor iedereen die het gevoel heeft tegen zijn wil te worden meegesleurd in de onvermijdelijke rat race van het leven… Het stuk overstijgt immers de problematiek van de geneeskundigen, en breidt uit naar elke tak van de mensheid. Want welke werkmens of student kan zich niet vinden in het feit dat onze maatschappij steeds meer en beter verlangt?” (Veto)

“Met Hybris levert Het nieuwstedelijk een hoogvlieger van een toneelstuk af dat zowel entertainend is als inzicht in het leven geeft, zonder dat het belerend wordt.”

Spel: Inge Paulussen en Tom Ternest
Muziek: Bert Hornikx en Patricia Vanneste 

Inleiding om 19.30 uur in de Foyer van Schouwburg Rex (RElaX)

http://www.nieuwstedelijk.be

interview

Hybris in het Journaal