Naar inhoud
25 years of grace

Slow Pilot plays Jeff Buckley: a Live Rockumentary Hosted by Sofie Engelen (StuBru)

25 years of Grace - a live rockumentary

Het iconische album Grace van Jeff Buckley bestaat 25 jaar. Toen de plaat in 1994 uitkwam, kon niemand voorspellen dat die tot op vandaag een generatie blijvend zou beïnvloeden. Maar wie was Jeff Buckley? Waaruit haalde hij zijn inspiratie? Wat heeft hij tijdens zijn korte leven meegemaakt? En ook: Wat heeft België met Buckley en Buckley met België? Dat kom je allemaal te weten in deze live rockumentary: een concert, doorweven met verhalen, video’s en interviews, dat een uniek portret vormt van de man die met zijn versie van ‘Hallelujah’ Cohen haast deed vergeten. 

Pieter Peirsman (Slow Pilot, Hooverphonic) wekt met akelige precisie de stem van de betreurde zanger tot leven. Met achter zich een bende nineties kids die elk op hun manier begeesterd waren door deze zingende engel. Presentatrice en muziekfreak Sofie Engelen (Studio Brussel, Jim TV) loodst je door het verhaal achter de artiest aan de hand van videofragmenten van Buckley en anekdotes van mensen die destijds zijn pad hebben gekruist.

Met:
Pieter Peirsman (zang, gitaar),  Maarten Van Mieghem (bas, backing vocals), Davy Deckmijn (drums), Toon De Coninck (gitaar, backing vocals) en Sofie Engelen (presentatie)