Naar inhoud
Bluewire.jpg

Gluren bij de Buren: Bluewire

American music (jazzy / bluesy / bluegrassy / Latin)

Bluewire bedient zich met mate van virtuoos instrumentaal snarengeweld, maar verkiest een overwegend vocaal repertoire. Naast naarstig fiddle, gitaar- en mandolinelabeur draait een flink deel van elke set rond de stem van Katrine Druyts, die met evenveel gemak een Billie Holiday blues croont, als een Kurt Weill vertolkt of een Mexicaans drinklied bralt. De stemmen van de boys refereren soms aan de brother duets uit de fifties, en met Lej’s tenor en de raspende basstem van violist Jef klinkt een gospel of een close harmony kwartet … zoals we dachten dat het moest klinken.

Tijdens het Gluren bij de Buren Huiskamerfestival kan je tien dagen lang genieten van optredens in de intieme sfeer van een huiskamer. Elke muziek- en podiumkunstenliefhebber is welkom op deze unieke, gratis en vooral gezellige optredens. Omwille van de privacy van onze gastgezinnen wordt de juiste locatie enkel vermeld op de kaarten die je ontvangt na bestelling.

De optredens van Gluren bij de Buren zijn gratis voor het publiek. Dit met dank aan de artiesten! Om je appreciatie aan hen te laten blijken, mag je een vrije gift doen.

Gluren bij de Buren is een initiatief van de gemeentes Laakdal, Mol, Lommel, Retie, Arendonk, Geel en Dessel.