Naar inhoud
19_06_02_BasBirker.jpg

Bas Birker

404040

De Vlaams-Nederlandse comedian Bas Birker waagt zich aan een bijzondere uitdaging. Hij wordt op 11 juni 40 jaar en droomde ervan die dag in de prachtige Antwerpse Bourlaschouwburg door te brengen. Hij speelde het sluw…

Als hij nu eens in 40 dagen tijd een gloednieuwe show zou schrijven? En die vervolgens 39 keer overal in de Lage Landen zou try-outen en bijschaven, om dan de 40ste keer een première en tegelijk dernière ervan te spelen in dat prachtige theater…

Koortsachtig ging hij op zoek naar speelplekken en ook in Mol dachten we eens zot te mogen doen. Op zondag 2 juni om 20.15 speelt Bas in onze RELaX (Foyer Schouwburg Rex) een van die try-outs.

Bas Birker verzamelde heel wat comedykilometers als MC in line-ups van meerdere comedians. Hij staat er ondertussen helemaal met zijn derde avondvullende show ‘Je Moeder’. Maar met de kaap van de 40 in zicht, wou hij iets symbolisch doen. 40 dagen in de woestijn rondtrekken zoals Mozes deed, trok hem minder aan en daarom dan maar dit 404040-project. 

Voor wie Bas niet kent, is dit een unieke gelegenheid om hem in zijn natuurlijke biotoop te bezig te zien. Niemand is zo gevat, kan de realiteit zo snel ontleden en de clown ontmaskeren als Birker. In geen tijd is deze resident van Zoutelande uitgegroeid tot een van de beste en gevatste stand-up comedians van de Benelux.

www.basbirker.be
www.404040.be