Naar inhoud

Openluchtfilm: Molly’s Game

Aaron Sorkin, VS, 2017, 141’

Wanneer de voormalig professionele skiester Molly Bloom gedwongen wordt te stoppen met sporten, rolt ze de mysterieuze gokwereld in. In no time wordt ze uitbaatster van wat ze zelf noemt “’s werelds meest exclusieve en decadente man cave”, een geheime pokerkamer waar Hollywoodsterren, beruchte CEO’s en advocaten aan tafel schuiven. Wanneer een zakenman maar liefst vier miljoen dollar bedrijfsgeld verspeelt, komt Molly in het vizier van de FBI en komen de details over haar gokwedstrijden op straat te liggen.

Met Molly’s Game tekent topscenarist Aaron Sorkin – u kent hem als scenarioschrijver van ‘The Social Network’, ‘The West Wing’ of ‘Steve Jobs’ – voor zijn debuut als regisseur. In deze film blijft hij ook vooral uitblinken als tekstschrijver, getuige de spitante dialogen en de enorme hoeveelheid tekst. Met Molly Bloom kiest Sorkin, na Mark Zuckerberg en Steve Jobs, opnieuw voor een bijzonder fascinerend hoofdpersonage, dat bovendien uitstekend vertolkt wordt door actrice Jessica Chastain.

Met: Jessica Chastain, Idris Elba, Chris O’Dowd

 

Deze film wordt vertoond in de tuin van ’t Kristallijn (Blauwe Keidreef 3 – 2400 Mol). We starten hier uitzonderlijk al om 21 uur.

Een organisatie i.s.m. ’t Kristallijn, een sociocultureel initiatief van SIBELCO.