Naar inhoud

I SOLISTI

Die Freude, Prokofiev & Beethoven

I SOLISTI maakt er een erezaak van om klassieke muziek voor een breed publiek toegankelijk te maken. Met het eigentijdse Die Freude borduren ze graag voort op die ambitie.

Al in 1799 schreef Ludwig van Beethoven zijn Septet in Mi Mol Groot voor hobo, klarinet, viool, altviool en contrabas. De inspiratie hiervoor haalde hij uit de vrolijke serenades en divertimenti van zijn tijd. Het stuk werd zo populair dat hij er zich aan ging storen. Hij meende immers dat het zijn latere werk overschaduwde.

Daarnaast is er het kwintet in sol klein op.39 van Sergei Prokofiev uit 1924. Zijn opdracht bestond erin om voor een reizend dansgezelschap een ballet over het circusleven te schrijven. Uit budgettaire schaarste werd het een kwintet met een ongewone bezetting van hobo, klarinet, viool, altviool en contrabas. De warme klankkleuren en de buitelende ritmes van springende en rollende acrobaten maken er een bruisend stuk van. Voor de gelegenheid wordt het blaasensemble versterkt door topvioliste Liana Gourdja.

www.isolistidelvento.be

Cultureel of Sportarrangement?
Klassiek ontbijt of Ontbijtje golf?
Concert of Swing?

Voor de eerste maal slaan Cultuurcentrum ’t Getouw en de Molse Sportdienst hun handen in elkaar om samen een bijzonder project te realiseren.

Op 24 maart 2019 hebben we een ‘dubbeldate’. Voor maar 32 euro kan je genieten van een luxe-ontbijt, gekoppeld aan ofwel dit concert in ’t Kristallijn ofwel een twee uur durende golfinitiatie op de Kempense Golfclub in Mol-Rauw.

Tickets voor beide arrangementen zijn verkrijgbaar via cc ’t Getouw.
Let op! De Ontbijtjes Golf kunnen in tegenstelling tot Klassieke ontbijten niet opgenomen worden in het abonnement van het cultuurcentrum.

Ook op 30 september 2018 dubbeldaten we bij het concert van Elise Caluwaerts, Wilfried Van den Brande & Kim van den Brempt (zie eerder in deze brochure).

Een arrangement reserveren?

Wens je een arrangement te bestellen, neem dan contact op met onze ticketbalie.

Ook de Ontbijtjes Golf (ontbijt + golfinitiatie) kan je via onze ticketbalie reserveren. In tegenstelling tot de Klassieke Ontbijten (ontbijt + concert) tellen de Ontbijtjes Golf niet mee om het minimum aantal voorstellingen voor een abonnement of stervoorstelling te bereiken. Klik hier om een ontbijtje Golf te reserveren.