Naar inhoud

Tristan, Ivy Falls & Tsar B

WINTERUUR (i.s.m. vzw RAK)

WINTERUUR staat ook dit jaar garant voor een hele avond vol stemmige, sfeervolle muziek. Voor deze derde editie trekken we voluit de kaart van female en electronic. Drie bands, elk aangevoerd door een ‘straffe madam’, doen je moeiteloos de overgang maken van zomer- naar wintertijd.

Tristan is het nieuwe project van zangeres Isolde Van den Bulcke. Sfeervol, warm, elektronisch en een tikkeltje experimenteel zijn maar enkele labels die de stijl van de band vatten.

De eerlijkste versie van zichzelf. Zo noemt Fien Deman (vroeger zangeres bij I Will, I Swear) haar soloproject Ivy Falls. Nostalgie en melancholie gaan er hand in hand met subtiele elektronica, bitterzoete melodieën en een sprookjesachtige stem.

Tsar B is het alter ego van Justine Bourgeus, in een niet zo ver verleden nog violiste bij School is Cool én ook de vrouwelijke stem op Oscar and the Wolfs cover ‘Back to Black’. Haar unieke sound kenmerkt zich door donkere beats, dreigende atmosferische synths en Oriëntaalse invloeden. Eind dit jaar komt haar debuutplaat uit en dat zou wel eens de grote doorbraak van Tsar B kunnen zijn, die nu al wordt getipt als de nieuwe Belgische indiequeen. WINTERUUR gaat door in onze RElaX, in clubsetting. Dat wil zeggen dat er zowel staan- als zitplaatsen zijn. Zoals bij elk RElaX-concert kan je tijdens en tussen de optredens ook genieten van een drankje.

Deze editie wordt georganiseerd i.s.m. vzw RAK.