Naar inhoud

Hydrogen Sea

Automata

2016 was hét jaar van Hydrogen Sea, het muzikale liefdeskind van Birsen Uçar en PJ Seaux. Bedwelmende melodieën, donkere beats, een engelachtige stem en dromerige teksten, dat is het handelsmerk van deze band die doet denken aan gevestigde waarden als Massive Attack of Portishead. Hun album ‘In Dreams’ werd door Humo gecatalogeerd als “de beste Belgische debuutplaat in tijden” en ook De Morgen bestempelde hen als “dé band die u in de gaten moet houden”.

Voor de theatertour Automata breidt Hydrogen Sea hun sferische klankenpalet uit door meer muzikanten mee op het podium te vragen. Zo zal Patricia Vanneste (Balthazar) een van de violisten worden en zal Joris Caluwaerts (STUFF.) als magistrale keyboard wizard de band vervoegen. Elektronica verdwijnt nochtans niet van het toneel, integendeel. Met Automata wil Hydrogen Sea wel afstappen van digitale elektronica en zich in plaats daarvan terug verdiepen in het analoge.

Hydrogen Sea grossiert in traag, ijl, melancholisch en zweverig-groovy, een mélange die sinds Oscar & The Wolf grote sier maakt in ons land.” (Sasha Van Der Speeten in De Morgen)

Teaser