Naar inhoud

Los zand

Te Gast: D R I F T (GAMW)

In de nieuwe voorstelling van d r i f t  verweven Ingrid Weetjens, Sharah Pleumeekers, Sonny Metten en Christa Christiaens hun tekst, jazzmuziek en danschoreografieën tot een geheel in hun project LOS ZAND. Tekstfragmenten worden afgewisseld of onderstreept door muziek en geïllustreerd door dans. Deze combinatie van hun verschillende kunsttakken zorgt voor een diepgaande symbiose en een buitengewoon amusante kruisbestuiving. Ze worden begeleid door Koen Geudens aan de piano en Robbe Kieckens op percussie.

Meer info:

Ingrid zingt in haar jazzkwintet Ruby met bekende jazzmuzikanten waaronder Lionel Beuvens en Jean-Paul estiévenart. Ze startte recentelijk Letras met Pierre Anckaert. Haar stem heeft een warme klank en kleurt veelzijdig. Ze heeft een nauwkeurige frasering die blijft boeien en vooral vertellend is.

Sharah debuteerde met haar gedichten in Redactie Gierik-Nvt en schreef proza en drama voor onder andere Deus Ex Machina. Sharah vindt dat je met alles moet kunnen lachen in het leven, ook het tragische. Kan het dan echt niet op het moeilijke moment zelf - dat kan al eens gebeuren - dan toch heel kort daarna. Ook in haar teksten wisselt het tragische zich af met het komische en wordt het pijnlijk herkenbare gerelativeerd door de absurde lach en de ontroering. 

Christa en Sonny zijn twee choreografen uit het team van dansstudio Danz’Arte die elk hun strepen verdienden op creatief en competitief vlak. Ze sloegen al meermaals de handen in elkaar. Ondanks hun specialisatie in uiteenlopende dansgenres voelen ze elkaar perfect aan en weten ze hun individuele visie samen te smelten tot één geheel. Hierbij staan creativiteit en expressie centraal, met als resultaat een eigentijdse bewegingsvorm die zowel herkenbaar als abstract is.

Koen is actief op diverse podia en maakt deel uit van verschillende projecten waaronder Tensfield, Ruby en nog vele andere. Verder heeft Koen het genoegen gehad het podium te delen met diverse artiesten gaande van Toots Thielemans tot Raymond Van Het Groenewoud, Paul Michiels en Joe Guercio. Los hiervan is hij actief in het onderwijs, waar hij zijn passie deelt met zijn leerlingen.

Robbe woont in Gent, maar bracht zijn kindertijd door in Rwanda. Zijn fascinatie voor zeer uiteenlopende stijlen zoals flamenco, Arabische- en Perzische percussie, latin, jazz, funk, Braziliaanse en West-Afrikaanse muziek, maken van hem een zeer veelzijdige percussionist en inspirerende docent. Hij speelt met verschillende groepen en muzikanten waaronder Myrddin, Compro Oro (latin Jazz), La Sieste du Dromadaire, Lâmekân Ensemble en Alfredo.

Prijs: 8 euro
Tickets:  Te verkrijgen via cc't Getouw vanaf 2 januari 2018 -  www.getouw.be of 014 33 09 00
Organisatie & info:
GAMW Ingrid_weetjens@hotmail.com, sharah.pleumeekers@gmail.com 0487 79 73 75