Naar inhoud

Boris Van Severen & Jonas Vermeulen

The only way is UP

Better a ‘Has Been’ than a ‘Never Was’.” (Tony in The Up Series, BBC)

Na hun felgesmaakt debuut ‘The Great Downhill Journey of Little Tommy’ laten Boris Van Severen en Jonas Vermeulen de zelfgeschreven soundtrack van hun nieuwe voorstelling dit keer niet door een rockband brengen, maar door twee dj booths die live muziek én (neon)quotes tegen elkaar op samplen. Een elektro-opera, geïnspireerd door o.m. The Up Series (BBC).

In The only way is UP komen vier hoofdpersonages aan het woord op verschillende sleutelmomenten in hun leven: als kind, puber, jongvolwassene, dertiger, veertiger en vijftiger. Hoezeer verandert je houding tegenover bepaalde thema’s naarmate je ouder wordt?

In hoeverre is de manier waarop je in het leven staat al van jongs af aan bepaald?

Is er een manier om ouder worden niet langer als een eliminatie van mogelijkheden te beschouwen, maar als iets om naar uit te kijken?

Boris en Jonas zoeken het uit in een voorstelling over alledaagse dingen, in een surreëel universum dat alles wegheeft van een langgerekte lsd-trip.

Van & met: Boris Van Severen & Jonas Vermeulen
Coaching: Pieter-Jan De Wyngaert 
Productie CAMPO, coproductie het KIP, d e t h e a t e r m a k e r & Het Theaterfestival
met de steun van de Vlaamse Gemeenschap

Recensies

De Morgen, Evelyne Coussens
Er is weinig theater waarbij je vermoeid binnengaat en buitenkomt met een enorme energiekick én met het gevoel dat er zich nog een hele nacht, een heel leven voor je uitstrekt. ****

De Standaard, Filip Tielens
Twee muzikanten, vier personages en een dozijn funky elektrorocksongs: The only way is up reikt naar de sterren en wordt gegarandeerd een nieuwe theaterhit. ****

De Morgen, Laura Gerard
Elektro-opera verpakt als flashy lsd-trip - interview

Knack, Els Van Steenberghe
Dit is beter dan LSD - interview