Naar inhoud

Pantalone (Dimitri Leue & Kiyotaka Izumi)

Eén been, Eén vleugel

‘De Tinnen Soldaat’ is een van de bekendste sprookjes van de hand van Hans Christian Andersen. De reis van dit kleine stuk speelgoed is niet alleen een bekende, maar ook een fantasievolle trip.

Het lot van iemand die uit zijn huis wordt gegooid is grillig en niet altijd even aangenaam. Maar zelfs op één been blijft deze held overeind.

Het verhaal wordt ondersteund door muziek van de Noorse componist Edvard Grieg. De lyrische pianostukjes van Grieg lijken wel voor Andersens sprookjes geschreven. Tel daarbij Dimitri Leue, die zijn versie van het verhaal in een lichte versvorm vertelt, en je weet dat je fantasie vanzelf gaat sprankelen, knetteren en vonken. Pianist Kiyotaka Izumi laat op zijn vleugel de muzieknoten golven en trillen tot in het binnenste van je binnenste en het diepste van je diepste.

Een superspannend verhaal over een tinnen soldaat op één been, een prima ballerina en een duiveltje-uit-een-doos.

"Dimitri Leue is eens te meer de rasartiest. De acteur vertaalt en vertelt dit sprookje van Hans Christian Andersen schitterend, prachtig geënt op de muziek van Edvard Grieg." (Klassiek Centraal)

Bekijk de teaser

Heb je een abonnement en wil je voor deze voorstelling (ook) tickets voor kinderen bestellen? Neem dan contact op met de ticketbalie.