Naar inhoud

Tutu Puoane

The Joni Mitchel Project

Toen Tutu Puoane van concertzaal Tivoli de vraag kreeg om een hommage te brengen aan een bekende artiest, was het voor de Zuid-Afrikaans/Belgische zangeres snel duidelijk dat ze in het oeuvre van Joni Mitchell zou duiken. Gezien de enthousiaste reacties op dit concert, besloten Tutu en haar gelegenheidsband – met onder meer pianist Ewout Pierreux en de befaamde saxofoniste Tineke Postma – om met dit project door te gaan.

Tutu doet veel meer met Joni’s muziek dan enkel coveren; met haar prachtige stem en unieke frasering drukt ze haar eigen stempel. De band voegt een persoonlijke sound toe aan de muziek, zonder ooit het origineel uit het oog te verliezen. Resultaat is een hoogst intuïtieve reis door een intens mooi repertoire. ‘Big Yellow Taxi’, ‘My Old Man’, ‘River’ en veel meer, gezongen en gespeeld op een herkenbare manier, maar zoals je ze nog niet eerder hoorde.

Met: Tutu Puoane (zang), Tineke Postma (alt- en sopraansax), Ewout Pierreux (piano), Clemens van der Feen (bass) en Jasper Van Hulten (drums)