Naar inhoud

Lady MAC

Te Gast: De Microob (Bert Leysenkring)

Mannen. Overal mannen. Mannen doorweekt van het zweet. Mannen doorweekt van het bloed. En tussen al die mannen. Haar man. Haar Mac. Haar held. En zij? Zij zit thuis. En wacht. Maar waar wacht ze op? Het borrelt vanbinnen. Het wil eruit. Het wil iets anders. Het wil niet wachten. Het wil nu!

De monsterlijke taferelen zorgen voor bijna filmische beelden. De zeven jonge actrices schakelen met gemak van volgzame verleidelijke vrouwen naar lompe, vlezige mannen. Naar mensen van vlees en bloed die door wraak, jaloezie en onmacht beesten worden. Ze maken Macbeth van onze tijd met linken naar wereldleiders, grootheidswaanzin en #metoo.
(uit het verslag van de selectiejury van het Landjuweel)

De jongeren van de MicrooB (Bert Leysenkring Balen) zetten hun tanden in Macbeth van Shakespeare. Ze blazen het stof van deze klassieker, en brengen het verhaal vanuit een fris en vrouwelijk perspectief.

Ze zijn erin geslaagd om met LADY MAC een plaatsje op het prestigieuze Landjuweelfestival te bemachtigen!  En ze mogen fier zijn, want ze staan immers als enige jongerenproductie tussen allemaal voorstellingen van volwassenengroepen te schitteren.

Voor ze naar Genk vertrekken hernemen ze eerst LADY MAC in Schouwburg Rex in Mol.

Prijs: 10 euro
Tickets: ticketbalie Schouwburg Rex – 014 33 09 00
Organisatie & info:
Bert Leysenkring bertleysenkring@hotmail.com