Naar inhoud

Veilig terug naar onze voorstellingen

Blij om je opnieuw te ontvangen. We doen er alles aan om je bezoek veilig te laten verlopen en volgen het advies van de overheid en van de sector op de voet. Je krijgt voor je bezoek een e-mail met alle richtlijnen. Lees hier ook even mee wat we precies doen om coronaproof te blijven en wat daarbij van jou wordt verwacht. Kom nooit naar het cultuurcentrum indien je zelf of een van je compagnons ziektesymptomen vertoont.

Mondmaskers

Iedereen draagt verplicht een mondmasker op alle locaties van cc ‘t Getouw. Wanneer je tijdens een voorstelling aan tafel zit en er mag gedronken worden (bv. Broodjes Mol, foyeroptredens), mag je het mondmasker afnemen zodra je neerzit aan een tafel. Vanaf het moment dat je rechtstaat en de tafel verlaat, bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan, zet je het mondmasker weer op.

Aankoop tickets

Koop op voorhand tickets per bubbel. Je zit tijdens de voorstelling samen met de mensen waarvoor je tickets hebt besteld. Koop je bijvoorbeeld zes tickets (twee voor jezelf en vier voor een ander gezin), dan zit je met deze bubbel van zes personen bij elkaar. Je kan maximaal tien tickets per voorstelling aankopen. Uiteraard kan je ook slechts één ticket bestellen. Dan vorm je zelf alleen een bubbel: je zit op een veilige afstand van andere bubbels.

Heb je een beperking of vragen over de toegankelijkheid van de zalen? Neem dan steeds voordien contact met ons op cultuurbalie@gemeentemol.be of telefonisch via 014 330 900.

We vragen bij aankoop en/of reservatie van tickets de contactgegevens (naam, e-mailadres, tel.) van de hoofdaanvrager in functie van contact tracing.

Voor voorstellingen in Schouwburg Rex koop je tickets in een tijdsblok

  • Bij het RElaX-blok verwachten we je om 19.15 uur in de foyer van onze schouwburg. Je geniet hier eerst nog van een drankje (inbegrepen in de ticketprijs) en neemt net voor aanvang van de voorstelling plaats in de eerste helft van de zaal (laagste rijen).
  • Bij het FAST-blok verwachten we je om 19.50 uur aan onze schouwburg. Je gaat rechtstreeks de zaal in en hebt plaatsen in de tweede helft van de zaal (bovenste rijen). Tickets voor het FAST-blok zijn goedkoper dan het RElaX-blok; er is in de ticketprijs dan ook geen drankje inbegrepen.

 

Circulatie en publieksstromen

Bij het binnenkomen ontsmet je je handen met desinfecterende handgel uit de dispensers. Er zijn voldoende dispensers zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om op geregelde tijdstippen de handen te ontsmetten. We voorzien voor de in- en uitgang duidelijke signalisatie en werken met éénrichtingsverkeer. Volg de markeringen om te zien waar je kan wachten.

Vestiaire

Onze vestiaire is voorlopig niet open. Jassen e.d. worden mee de zaal ingenomen; er zijn voldoende lege stoelen om die veilig weg te leggen. Enkel rolstoelen, rollators etc. vinden een plaatsje in onze foyer. Zij worden na de voorstelling voorzichtig terug opgehaald.

De voorstelling

Kom in bubbel naar de voorstelling en volg steeds nauwgezet de instructies van onze medewerkers. Vormt er zich een wachtrij aan de ingang, hou dan afstand en draag je mondmasker.

Komen de andere personen uit je bubbel later, wacht dan buiten op veilige afstand van andere bezoekers en begeef je dan samen naar de ingang.

Onze medewerkers begeleiden je bubbel naar de zaal en wijzen een plaats aan, rekening houdend met de info op je tickets en de regels van de social distancing.

Een mondmasker dragen tijdens de voorstelling is verplicht.

Na de voorstelling vragen we je nog even te blijven zitten en de instructies van de zaalmedewerker op te volgen om rustig en met de nodige social distancing de zaal te kunnen verlaten. In Schouwburg Rex verlaat je de zaal via de nooduitgangen.

Horeca

De bar in Schouwburg Rex is voorlopig enkel open voor de voorstelling, voor wie tickets reserveerde in het RElaX-blok. Andere bezoekers kunnen hier helaas nog niet terecht. Ook na de voorstelling blijft de bar gesloten.

Bij RElaX-voorstellingen (voorstellingen die doorgaan in de foyer) kan je ook iets drinken tijdens de voorstelling. 

Sanitair

We voorzien voldoende zeep en papieren wegwerphanddoeken om je handen te wassen. Daarnaast worden, waar nodig, enkele sanitaire toestellen uitgeschakeld zodat de afstandsregels gerespecteerd kunnen worden. Ga bij voorkeur voor het betreden van de zaal naar het toilet om nodeloze circulatie te vermijden.

Schoonmaak

Alle locaties en het sanitair worden regelmatig gereinigd en ontsmet, met extra aandacht voor de contactoppervlakken. 

Ten slotte

Het virus verslaan we samen, ieder heeft zijn verantwoordelijkheid. We spreken elkaar op een hoffelijke manier aan over het volgen van de maatregelen. Als je een vraag hebt, of als er iets onduidelijk is, spreek gerust een van onze medewerkers aan, zij zullen helpen waar mogelijk.

En vooral: Geniet van de voorstelling!