Naar inhoud

Veilig terug naar onze voorstellingen

Blij om je opnieuw te ontvangen. We doen er alles aan om je bezoek veilig te laten verlopen en volgen het advies van de overheid en van de sector op de voet. Je krijgt voor je bezoek een e-mail met alle richtlijnen. Lees hier ook even mee wat we precies doen om coronaproof te blijven en wat daarbij van jou wordt verwacht. Kom nooit naar het cultuurcentrum indien je zelf of een van je compagnons ziektesymptomen vertoont.

Mondmaskers

Iedereen draagt verplicht een mondmasker op alle locaties van cc ‘t Getouw. Ook tijdens de voorstelling moet je je mondmasker de hele tijd dragen. Voor kinderen onder de 12 jaar geldt deze verplichting uiteraard niet.

Aankoop tickets

Koop op voorhand tickets per bubbel. Je zit tijdens de voorstelling samen met de mensen waarvoor je tickets hebt besteld. Momenteel mogen de publieksbubbels niet groter zijn dan twee personen. Enkel voor familievoorstellingen en voorstellingen met het label Jong Publiek kan je maximaal vijf tickets tegelijk aankopen. Tussen de verschillende bubbels wordt voldoende ruimte vrij gelaten om de nodige sociale afstand te verzekeren.

Heb je een beperking of vragen over de toegankelijkheid van de zalen? Neem dan steeds voordien contact met ons op cultuurbalie@gemeentemol.be of telefonisch via 014 330 900.

We vragen bij aankoop en/of reservatie van tickets de contactgegevens (naam, e-mailadres, tel.) van de hoofdaanvrager in functie van contact tracing.

 

Circulatie en publieksstromen

Bij het binnenkomen ontsmet je je handen met desinfecterende handgel uit de dispensers. Er zijn voldoende dispensers zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om op geregelde tijdstippen de handen te ontsmetten. We voorzien voor de in- en uitgang duidelijke signalisatie en werken met éénrichtingsverkeer. Volg de markeringen om te zien waar je kan wachten.

Vestiaire

Onze vestiaire is voorlopig niet open. Jassen e.d. worden mee de zaal ingenomen; er zijn voldoende lege stoelen om die veilig weg te leggen. Enkel rolstoelen, rollators etc. vinden een plaatsje in onze foyer. Zij worden na de voorstelling voorzichtig terug opgehaald.

De voorstelling

Kom in bubbel naar de voorstelling en volg steeds nauwgezet de instructies van onze medewerkers. Vormt er zich een wachtrij aan de ingang, hou dan afstand en draag je mondmasker.

Onze medewerkers begeleiden je bubbel naar de zaal en wijzen een plaats aan, rekening houdend met de info op je tickets en de regels van de social distancing.

Bij voorstellingen in Schouwburg Rex vind je op je ticket enkel een rijnummer. Je concrete zitplaats(en) krijg je in de zaal in volgorde van inschuiven in de rij in kwestie. Tussen elke bubbel worden twee stoelen vrijgelaten.

Een mondmasker dragen tijdens de voorstelling is verplicht.

Na de voorstelling vragen we je nog even te blijven zitten en de instructies van de zaalmedewerker op te volgen om rustig en met de nodige social distancing de zaal te kunnen verlaten. In Schouwburg Rex verlaat je de zaal via de nooduitgangen.

Horeca

De horeca blijft momenteel gesloten. Wanneer de maatregelen hieromtrent opnieuw versoepeld worden, zal je een tafeltje kunnen reserveren om voor of na de voorstelling iets te drinken.

Sanitair

We voorzien voldoende zeep en papieren wegwerphanddoeken om je handen te wassen. Daarnaast worden, waar nodig, enkele sanitaire toestellen uitgeschakeld zodat de afstandsregels gerespecteerd kunnen worden. Ga bij voorkeur voor het betreden van de zaal naar het toilet om nodeloze circulatie te vermijden.

Schoonmaak

Alle locaties en het sanitair worden regelmatig gereinigd en ontsmet, met extra aandacht voor de contactoppervlakken. 

Ten slotte

Het virus verslaan we samen, ieder heeft zijn verantwoordelijkheid. We spreken elkaar op een hoffelijke manier aan over het volgen van de maatregelen. Als je een vraag hebt, of als er iets onduidelijk is, spreek gerust een van onze medewerkers aan, zij zullen helpen waar mogelijk.

En vooral: Geniet van de voorstelling!