• maandag 7 maart 2022om13.30 uur

Theater

Wildernis is een voorstelling over een excentriek, verontrustend ouderpaar dat hun kinderen meesleurt naar de rand van de maatschappij.

Een aan alcohol en avontuur verslaafde vader, rusteloos en wild, die lak heeft aan alle vormen van conformisme. Een excentrieke, wispelturige moeder met zwakke zenuwen en vage artistieke ambities. En een paar kinderen die door hun ouders’ levensstijl zijn veroordeeld tot een nomadisch en chaotisch bestaan. Dit zijn de basisingrediënten van Wildernis, een verhaal over opgroeien in extreme armoede. Deprimerend? Toch niet. Tegenover alle huizen waarvan het dak zo lek is als een zeef, tegenover de dagen waarop de honger knaagt en de koude je bloed doet stollen, tegenover het voortdurend van hot naar her verhuizen tot aan het eind van de wereld, staat de hechtheid van een familie. En de veerkracht van een kind.

"geen plan hebben dat is t plan
slalom over de landkaart
daar kunnen ze niet tegen
zo kunnen ze niet denken
ze denken in bestemmingen en doelen en rechte lijnen en van a naar b
en dat g onderweg in identieke wegrestaurants en tankstations uw maag en uw auto vult met driehoekige boterhammen en zompige pizza en olie en diesel"

Fragment uit Wildernis.  Op vraag van Laika schrijft Freek Mariën een wervelende tekst die als muziek in de oren klinkt, met in de cast door de wol geverfde klassespelers in gezelschap van jong talent.

Tekst: Freek Mariën 
Regie: Jo Roets 
Spel: Violet Braeckman, Frank Dierens, Ineke Nijssen, Flor Van Severen 
Scenografie: Stef Stessel 
Dramaturgie: Mieke Versyp 
Productie: Laika

www.laika.be

5de en 6de jaar (vanaf 2e graad SO)
min. 75 min.
Max. 200 leerlingen

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol