• zaterdag 18 september 202113 uurtotzondag 10 oktober 202117 uur

“Kunstenaar Raymond Minnen (° 1950, Balen) zet de ‘moulage’ centraal. Hij giet dagelijkse voorwerpen, vaak kitscherige objecten of religieuze beeldjes, af die een beladen politieke of religieuze betekenis in zich dragen. Zo eert hij op zijn eigen manier het banale en banaliseert meteen datgene wat geëerd zou moeten worden. Bij Minnen is in ieder geval niets wat het lijkt. Deze Kempenaar speelt briljant met betekenissen en gooit vaststaande feiten onverwacht om.” (Leo De Ley, kunstcriticus)

In het werk van Raymond Minnen zijn grote invloeden vanuit de popartbeweging zichtbaar. Met een ongebreidelde verbeelding gaat hij aan de slag met vaak alledaagse voorwerpen. Hij bewerkt objecten, gipsen en sculpturen en die assembleert hij tot een geheel imaginaire wereld waarin realisme en verbeelding in elkaar haken en een verbond vormen. Het is een samensmelting van culturen, tegenpolen en iconen.

Zo kan je zijn kunst laag per laag ontleden en op die wijze met verwondering bewonderen. Zijn kunst is doordrenkt met humor en zal absurd en/of maatschappijkritisch zijn, of niet zijn...

In de exporuimte toont hij recent werk. Umsonst – Trotzdem verwoordt voor hem perfect zijn levensbeeld en zijn strijd met het kunstenaarsbestaan.

In zijn atelier ‘Toet-Anch-Ramôn’ (Ginderbuiten 53, Mol) kan je extra genieten van wat de kunstenaar tijdens zijn lange carrière aan beeldend werk produceerde. De openingsuren zijn dezelfde als deze van de expo ’t Getouw.

Ook op een andere manier is dit echter een dubbelexpo. In de gangen van ’t Getouw (Gangmakers) en eveneens bij haar thuis toont echtgenote Maria Van Grieken haar patchworkcreaties.

Meer info

Finissage op zondag 10 oktober om 15 uur in Cultuurcentrum ‘t Getouw. Met een inleiding van Karen Delfosse, conservator van het Jakob Smitsmuseum en een woordje van de schepen van cultuur, Hilde Valgaeren.
Inschrijven is verplicht en kan vanaf 18 september via deze link

Locatie

Exporuimte cc 't Getouw
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol